Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAAŠKI PRITVOR Antu Gotovinu odlično prihvatili pritvorenici na trećem katu

Tuta Gotovini dao nadimak Brucoš

got_susjed_tx.jpg
import
15.12.2005.
u 21:00

Slobodan Milošević, Mladen Naletilić Tuta, Paško Ljubičić i Ljube Boškoski s hrvatskim generalom Antom Gotovinom dijele treći kat novouređene pritvorske jedinice u Scheveningenu. Nadimak Brucoš dali su mu stari stanovnici Scheveningena.
 Hrvatskog generala, kako doznajemo, iznimno su dobro prihvatili novi susjedi kojima na raspolaganju stoji treći i najbolji kat pritvora, iz kojega napokon mogu vidjeti nebo.

Tuta humorist
U prvom susretu s nekadašnjim zapovjednikom Oluje srbijanski predsjednik Slobodan Milošević iskazao se kao ljubazan "domaćin", kao i ostala trojica pritvorenika.
Za dolazak Gotovine na treći kat Ljube Boškoski je pripremio odličan ručak iz svoga makedonskog jelovnika koji je, barem i nakratko, zamijenio bezukusnu zatvorsku hranu. Gotovina je na treći kat pritvorske jedinice prebačen odmah poslije izjašnjavanja o krivnji.

Da se prilagodi novim, nimalo komfornim uvjetima  za život, pomaže mu stara garda pritvorenika. Brucošem je generala već prvi dan nazvao Mladen Naletilić Tuta, za kojega zapovjednik pritvorske jedinice u Scheveningenu Thimoty MacFadden tvrdi da je najveći humorist među pritvorenicima, čime je zadobio simpatije djelatnika zatvorskog osiguranja. Dužan mu nije ostao ni Gotovina, koji se vrlo brzo uklopio u  ambijent te sa svojim sustanarima vrijeme krati kartajući i igrajući tenis.

 Šutnja o optužnici
Pravilo da se o politici ili optužnici ne priča ni ovaj put nije prekršeno jer, kako doznajemo, bolna tematika tradicionalno se među većinom zatvorenika ne spominje.  Među zatvorenicima se, međutim, navelike priča da će im se do Nove godine u Scheveningenu pridružiti i Ratko Mladić.

Spomenimo da je najpoznatiji stanovnik pritvorske jedinice Scheveningen Slobodan Milošević pokazao veliki senzibilitet kad je u  pitanju obitelj. Ideologa velikosrpske politike zatvorska služba u Scheveningenu okarakterizirala je i kao radoznala čovjeka koji se kod zatvorskih stražara, među ostalim, raspituje i za ocjene koje njihova djeca dobivaju u školi. Milošević i Mladen Naletilić Tuta imaju nešto zajedničko. Često telefonom razgovaraju s prijateljima, znancima, gospodarstvenicima.


Supruga Dunja uskoro dolazi na pet dana

Uskoro bi u petodnevni posjet generalu trebala stići njegova supruga Dunja Zloić-Gotovina s obitelji, za čiji se dolazak priprema fešta. Susreti s ostalim pritvorenicima na drugom i prvom katu, gdje je smješten Dario Kordić, koji je prekjučer uz prigodnu tortu proslavio 45. rođendan, povremeni su. Inače, Kordić prvi kat dijeli s Vojislavom Šešeljem čije je ponašanje postalo poprilično incidentno, s generalom Pavlom Strugarom i optuženim zapovjednikom obrane Srebrenice Naserom Orićem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije