Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAC

Turudić tvrdi da je kažnjen zbog svoje uloge u slučaju Perković

Ivan Turudić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
16.10.2014.
u 21:52

Turudić vjeruje da upravo zbog svoje uloge u slučaju Perković neće biti predsjednik izbornog povjerenstva na izborima za predsjednika države

Ivan Turudić, sudac koji je omogućio izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj, u razgovoru za Otvoreno požalio se na pritiske izvršne vlasti, prenosi HRT.

Turudić, naime, vjeruje da upravo zbog svoje uloge u slučaju Perković neće biti predsjednik izbornog povjerenstva na izborima za predsjednika države. To je prvi put u praksi hrvatske države da predsjednik Županijskog suda nije predsjednik državnog izbornog povjerenstva.

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić u emisiji Otvoreno rekao je da izjavu treba shvatiti kao političku.

- Sve izjave suca Turudića, pa tako i ovu, treba promatrati u svjetlu činjenice da on slovi za kandidata za ministra pravosuđa u vladi Tomislava Karamarka, ako ona ikada bude sastavljena - rekao je Stazić.

HDZ-ov saborski zastupnik Miroslav Tuđman rekao je pak da Turudićevu izjavu treba shvatiti ozbiljno, dok je kolumnist Novog lista Branko Mijić naglasio da je Turudić pokazao izrazite političke ambicije.

- Ako se hoće baviti politikom neka se bavi politikom, ali onda ne može nikako biti sudac - rekao je Mijić.

>> Stazić: Lustracija je bedasta tema, treba li lustrirati i Tuđmana?

>> Može li Turudić biti ponosan zbog presuda Petraču, Sanaderu i Perkoviću

>> Nijemcima sam poslao tisuću spisa o Josipu Perkoviću

Komentara 53

KA
kajinx
22:12 16.10.2014.

Gosp. Turudić, još malo pa ćemo svi vidjeti koga imamo u Vladi, Predsjedništvu, miliciji i UDBI.

19
1995josip
22:03 16.10.2014.

Ako sudac Turudić postane glavni državni odvjetnik kada HDZ dođe na vlast, bude letjelo perije partizanima ! Bude letjelo perje u kukuriku kokošinjcu , zato ga se i boje drugovi i drugarice .

Avatar tajar
tajar
22:08 16.10.2014.

Ova vlast ne trpi karakterne individue kakav je sudac Turudić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije