Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
viteška igra

Turski veleposlanik zvijezda među gostima na sinjskoj Alci

alka (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/16
05.08.2012.
u 16:00

Zadovoljan sam što sam tu. Svijet je danas drugačiji, prošlost ostaje u prošlosti, a danas smo dovoljno bliski. Nisam tu zbog ratovanja već zbog hrvatske kulture – rekao je Burak Özügergin.

Sinjska je Alka i ove godine neodoljiv mamac za hrvatsku političku elitu. Poklopila se s Danom pobjede pa su nakon proslave iz Knina došli predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, gotovo svi ministri, čelnici Sabora i brojni drugi uzvanici.

Tradicionalno, na Alku su stigli i veleposlanici stranih država u Hrvatskoj, među kojima je glavna zvijezda bio Burak Özügergin, turski veleposlanik. Prvi put se u povijesti na Sinjskoj alci, koja slavi poraz osmanlijske vojske pojavio predstavnik Turske, s kojim se osobito srdačno pozdravio premijer Milanović.

- Zadovoljan sam što sam tu. Svijet je danas drugačiji, prošlost ostaje u prošlosti, a danas smo dovoljno bliski. Nisam tu zbog ratovanja već zbog hrvatske kulture – rekao je Özügergin.

Ministar obrane Ante Kotromanović, domaćin u Sinju, a osobito na Alci kaže da je vrlo sretan što ga vidi.

- Bitka Sinjana protiv Turaka bila je prije 297. godina. Danas su Hrvatska i Turska u NATO-u, surađujemo odlično i zajedno radimo vježbe – komentirao je Kotromanović.

Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade kaže da nikada kada je bio u Sinju atmosfera nije bila tako opuštajuća kao u nedjelju.

- Ako je išta simbol hrvatske borbe za slobodu to su Alka i Oluja – ocijenio je Čačić koji je komentirao izjavu Veljka Džakule u Kninu kako se i Hrvati trebaju ispričati.

-Zašto bi bio problem ispričati se nevinim žrtvama? To ne mijenja odnos agresora i žrtve agresije – smatra Čačić.

Ranko Ostojić, ministar policije, svake je godine na Alci, a kaže da mu je ovo jedno od rijetkih opuštanja ovoga ljeta. Čeka ga radni godišnji odmor.

Komentara 75

UK
Ugo Kajvez2
16:15 05.08.2012.

Koji glupani, čovjek koji je predstavnik države koja je skoro uništila hrvatski narod u tom kraju i odvojila pola dalmacije od matice !?? ................. i oni njega hvale .... svak čast .............

UK
Ugo Kajvez2
16:18 05.08.2012.

Za njega ste vi svi još turska aspiracija u povratku velikoj turskoj ................. samo ga hvalite .............. u buduće kad ću ići u dalmaciju morat ću reč da idem u veliku tursku .................

MA
matildica
17:56 07.08.2012.

lavica odi jedi suhe kruške to je za tebe pametnih se stvari odreci one su za pametne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije