Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Çavuşoğlu u ZAGREBU

Turski šef diplomacije najavio: Erdoğan uskoro dolazi u Zagreb

Turski ministar Melvut Cavasoglu u Banskim dvorima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.06.2022.
u 19:07

Turski ministar najavio je jačanje dijaloga u sklopu mehanizma trostrukog savjetovanja između Zagreba, Sarajeva i Ankare, o čemu će se razgovarati i u BiH

Turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoğlu u Zagrebu je najavio "skori dolazak" turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana u Hrvatsku, kazavši i to da se nada pozitivnom ishodu pregovora o izbornom zakonu između hrvatske i bošnjačke strane u BiH.

Çavuşoğlu i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman stigli su zajedno u Zagreb avionom turskog šefa diplomacije nakon sudjelovanja na Prespa Forumu na Ohridu.

– Sat i pol puta potrošili smo na razgovor pa smo danas kolegama olakšali situaciju – rekao je Çavuşoğlu na konferenciji za medije u Ministarstvu vanjskih poslova, u zgradi čiju će obnovu od potresa "preuzeti jedna turska tvrtka". Velik dio razgovora dvojice ministara odnosio se na situaciju u BiH, kamo Çavuşoğlu putuje već u petak, nakon susreta s premijerom Andrejem Plenkovićem.

– Stav službene Ankare je jasan i već dugo nepromijenjen, podržavamo stabilnost, mir i ekonomski integritet BiH – rekao je Turčin koji se nedavno u Istanbulu sastao sa srpskim članom Predsjedništva Dodikom, potom sa srbijanskim predsjednikom Vučićem u Beogradu, pa s hrvatskim predsjednikom Milanovićem na Ohridu.

– Mi smo uvijek na distanci što se tiče svih političkih strana u BiH. Prema svima se ponašamo jednako, nismo pristrani – kazao je Çavuşoğlu koji će se u toj zemlji sastati s visokim međunarodnim predstavnikom Christianom Schmidtom i članovima Predsjedništva Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, a pritom će posjetiti grob bivšeg predsjednika BiH Alije Izetbegovića.

Turski ministar najavio je jačanje dijaloga u sklopu mehanizma trostrukog savjetovanja između Zagreba, Sarajeva i Ankare, o čemu će se razgovarati i u BiH. 

>> VIDEO Ruski špijun pokušao se infiltrirati na sud u Haagu: Desetljećima je radio na lažnom identitetu

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Stipan
07:24 18.06.2022.

Što će nam on?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije