Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tayyip Erdogan

Turski predsjednik zabranio migrantima da u Grčku prelaze preko mora

Turski predsjednik Erdogan
Foto: PRESIDENTIAL PRESS OFFICE/REUTERS/PIXSELL
1/2
06.03.2020.
u 21:47

Turska obalna straža optužuje Grčku da krši međunarodne zakone dovodeći čamce s migrantima u opasnost.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan zapovjedio je obalnoj straži da migrantima, zbog njihove sigurnosti, više ne dopušta prijelaze preko Egejskog mora u Europsku uniju.

"Ilegalni prijelazi migranata preko Egejskog mora nisu dozvoljeni jer su opasni", priopćila je turska obalna straža pozivajući se na predsjednikov ukaz.

Provedbu mjere će nadzirati ministarstvo unutarnjih poslova.

Turski predsjednik Erdogan
1/28

"Iako će se načelo neinterveniranja u slučaju ilegalnih migranata koji žele napustiti Tursku i dalje provoditi, taj pristup ne pokriva prijelaz preko mora zbog opasnosti po živote", dodaje se u izjavi.

Turska obalna straža optužuje Grčku da krši međunarodne zakone dovodeći čamce s migrantima u opasnost te kaže da je u četvrtak spasila gotovo 100 migranta s tri broda koja su Grci ostavili polupotopljena.

Ključne riječi

Komentara 6

HA
Hanok
22:13 06.03.2020.

Prije par mjeseci su neki slavili to što se Amerika povlači iz Sirije...poraženi, luzeri, živjela rusija, turska jača od amerike, itd se pisalo. Da, Amerika se maknula s puta. Put koji sada vodi prema europi. Maknuli su se jer ih je EU izdao i nisu im pružili pomoč. Sada je kako je.

PL
Playmaker
02:37 07.03.2020.

Za Smrt djevojke je on Kriv !!!! Rekao Otac djeteta !!! I tako je

DU
Deleted user
22:49 06.03.2020.

Poljska, Mađarska, Slovačka, Češka, Hrvatska, Rumunjska, Bugarska, Slovenija, Grčka, Cipar trebaju izići iz EU-a te skupa sa Ukrajinom, Makedonijom i Albanijom osnovati Europsku konfederaciju koja će čvršće surađivati sa SAD-om u borbi protiv islamističkog terorizma i globalizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije