Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za udrugu 'Dar'

Turski humanitarni koncert za osječku djecu s autizmom

turci (1)
Foto: Hassan Haidar Diab
1/8
27.11.2012.
u 12:16

Cilj ovog projekta je povezivanje različitih kultura, utvrđivanje zajedništva bez obzira na prostornu udaljenost i jezične i religijske različitosti

Veleposlanstvo Republike Turske u Hrvatskoj održat će dobrotvorni glazbeno-plesni program pod nazivom "Od sufija do flamenka" u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 27. studenoga. Sav prihod s koncerta ide u korist Udruge obitelji djece s autizmom "Dar" iz Osijeka.

Dobrotvorna večer održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 27. studenog. Već i sam sastav Kulsan projecta svjedoči o multikulturalnosti, koja je glavna nit vodilja ovog projekta. Naime, uz umjetnike iz Turske, nastupit će i gosti iz Nizozemske i Španjolske, a projekt je organiziran pod motom "Od sufija do flamenka, 1300 godina prijateljstva".

Ovaj glazbeno-plesni program povezuje sufizam, islamsko učenje koje je imalo velikog utjecaja na kulturu u islamskim zemljama s flamenkom, glazbeni stil iz Španjolske na koji su velik utjecaj imali Arapi koji su u 8. stoljeću nastanili Iberijski poluotok.

– Cilj ovog projekta je povezivanje različitih kultura, utvrđivanje zajedništva bez obzira na prostornu udaljenost i jezične i religijske različitosti kao i svjedočenje da su baš te različitosti naše najveće bogatstvo. Koncert i plesni program vode nas na zadivljujuće putovanje od Južne Španjolske preko Sjeverne Afrike do Turske s ispreplitanjem flamenka, turske sufi glazbe i plesa derviša – kažu iz Veleposlanstva Turske u Hrvatskoj.

Na večeri "Od sufija do flamenka" nastupit će Tahir Aydogdu (kanun, vokal), Bilgin Canaz (ney, vokal), Fahrettin Yarkin (udaraljke), Bilal Demiryurek (solist sufija, vokal), Engin Kokcu (vrteći derviš), Adrian Elissen (gitara), Antal Steixner (udaraljke), Kika (plesačica flamenka) te Carlos Denia Moreno (solist flamenka), a glazbeno-plesni program upotpunit će videoizložba slika turske slikarice Derye Var koja se tematski uklapa u show.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije