Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki san
Povratak na članak

Turski 'čobanin' pokrenuo jogurt revoluciju i postao milijarder

Kada se otisnuo preko bare, prvo što mu je zasmetalo, kaže Hamdi Ulukaya, bio je jogurt koji desetljećima jedu Amerikanci. Jogurt mu je bio pretanak, presladak. Lakrdija. Čista prijevara. Pa je onda odlučio napraviti pravi

Komentari 10

WE
WelcomeToCroatia
16:22 10.02.2013.

10.02.2013. u 14:49h smarti je napisao/la: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Razmislit ne boli. Stvarno ne. Slobodno se usudi. Ako su mu roditelji imali "mlijecnu farmu", sta mislis sta je Hamdi radio kao dijete?

VL
SJ
Sve je uzalud
13:00 10.02.2013.

Jogurt je sam sebe izmislio jer kad se ns izvjestan način u nekim uvjetima mljeko počme kvariti dobije se neki jogurt.

VL
ZM
Zalem Metu
13:08 10.02.2013.

Svašta

VL
SE
Sejo
13:34 10.02.2013.

Svidja mi se text,osim jednog dijela kada kaze .."(choban je na turskom pastir)", ... A to na hrvatskom choban nije pastir

VL
OB
-obrisani-
14:32 10.02.2013.

hehehe pak mojim amerikancima mozes prodat svega vraga-kaj je treba i kaj im nije treba-vazno da za oko dobro izgleda ili kak mi je rekao moj prijatelj i vlasnik triju trgovina: dosao meni trgovacki putnik sa novom robom i pita me sta mislim o njoj, a ja to gledam i mislim si: ko ce to htjeti kupiti, na zadnje veli isti, uzmem ti ja 8 komada jer je bilo dosta skupo i veli on meni: znas kajs e dogodilo, za tjedan dana prodao sam svih osam, i nastavlja: kod nas u americi mozes prodat i ono kaj nista ne valja ali ambalaza mora stimati.

VL
Avatar lazarus
lazarus
14:49 10.02.2013.

Naslov "otkida" Čoban postao milijarder, a odmah na početku članka stoji da je tip studirao menadžment. E novinaru svašta ga i ti nadrobi ovdje.

VL
BR
Brobi
15:41 10.02.2013.

Bez obzira kako bilo morao je imati pocetni kapital u miliunima dolara. Sigurno nije dosao u USA sa jednim koferom kao vecina emigracije.

VL
TA
tarle1
16:41 10.02.2013.

Bit će da se poslužio trikom, što se bez izuzetka služe svi tvornički mljekari u u Hrvatskoj. Naime, gornji dio plastične čašice ima skoro duplo veći promjer od dna. Sam vrh završetak čaše je ekstremno prošire, tako da se neukom kupcu jogurta, vrhnja i sl. čini barem za trećinu veći nego što je u stvarnosti. Površan kupac obično misli da je u čaši 2 decilitra. Međutim to je obično najčešće 180 ili 150 mililitara.

VL
DU
Deleted user
17:26 10.02.2013.

Ako svaki cetvrti jogurt koji pojede Amerikanci onda je to dokaz kako je postao milijarder. Sa obzirom da je studirao management onda zna kako voditi biznis! Ima mnogo ljudi koji su dosli sa jednim koferom i postali bogati. Amerika jee uvjek bila i jos bude zemlja mogucnost. Gospodin Soros je dosao sa jednim koferom, pa gospodin Vlasic sa jednim koferom, pa valjda i gospodin Vojnovic, itd.

VL
AT
Atanazije
10:57 11.02.2013.

Dovezujem se na jedan od komentara dolje: čoban nije hrvatska riječ, to je turska riječ koja znači pastir, seljak, a rabi se u dijelovima Balkana koji su bili pod Turcima i riječ je jako obilježena u hrvatskome, uglavnom je pogrdni naziv za primitivnog čovjeka. A u smislu u kojem se rabi u turskom jeziku u hrvatskomu ne postoji. Nadam se da je njegov grčki jogurt zbilja dobar, jer to je jedini jogurt koji obožavam... Grčko je stanovništvo takav jogurt pripremalo na teritoriju Turske puno prije dolaska Turaka...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.