Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor Ankare i Bruxellesa

Turska zaustavlja izbjeglice na putu prema Grčkoj

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
04.12.2015.
u 13:32

Turska se prošlog mjeseca dogovorila s EU-om da će poduzeti mjere protiv ilegalnih migracija u Uniju u zamjenu za tri milijarde eura pomoći i tješnje veze s Ankarom, uključujući i moguće ukidanje viza za turske državljane

Turske snage sigurnosti privele su proteklih dana oko 3000 imigranata, u nastojanju da sirijskim i iračkim izbjeglicama spriječi prelazak u Grčku čamcima, objavila je novinska agencija Dogan.

Turska se prošlog mjeseca dogovorila s EU-om da će poduzeti mjere protiv ilegalnih migracija u Uniju u zamjenu za tri milijarde eura pomoći i tješnje veze s Ankarom, uključujući i moguće ukidanje viza za turske državljane.

Prema agenciji Dogan, turske snage su ovoga tjedna pokrenule operacije oko grčkog otoka Lezbosa, ključnoj točki samo nekoliko kilometara od turske obale.

Ankara je uhitila i 35 krijumčara ljudi koji imigrantima, uključujući izbjeglice iz Sirije i Iraka, naplaćuju goleme iznose za prebacivanje u Europu.

Dogovor Ankare i Bruxellesa izazvao je oštre kritike nekih krugova zabrinutih za stanje demokracije i ljudskih prava u Turskoj.

>> Nagurani u sedam čamaca: 1500 migranata spašeno na moru kod Libije

Komentara 5

DU
Deleted user
13:50 04.12.2015.

Daj lovu i zaustavljamo "izbjeglice"! I zadnji slijepac je sada morao prozreti igru Erdogana!!!

PE
peugeot
15:05 04.12.2015.

Ko, fol, zaustavlja... Bronzani turski folovi.

AA
aabbcc
14:39 04.12.2015.

u zamjenu za tri milijarde eura pomoći ____ al ce Erdogan i mafija da se opari i usput ilegalni transport da poskupi. Bolje da su pare dali Makedoncima pa da naprave dobru ogradu od bodljikave zice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije