Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJE IZRUČENJA GULENA

Turska upozorava SAD: 'Na vama je da se osjećaji turskog naroda ne pretvore u mržnju'

gülen, gulen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
09.08.2016.
u 14:32

Turski ministar Bozdag kazao je i da "američke vlasti ozbiljno razmatraju turski zahtjev za izručenjem"

Turski ministar pravosuđa Bekir Bozdag u utorak je upozorio Sjedinjene Države na opasnost koja prijeti bilateralnim odnosima zbog "terorista" Fethullaha Gulena, koji, kako smatra službena Ankara, stoji iza organizacije neuspjeloga puča 15. srpnja. 

– Ako Gulena ne izruče Turskoj, Sjedinjene Države žrtvovat će bilateralne odnose zbog tog terorista – rekao je Bekir Bozdag za provladinu novinsku agenciju Anadoliju, istaknuvši da su protuamerički osjećaji turskoga naroda na vrhuncu zbog nesuglasica oko Gulena između dviju zemalja saveznica i članica NATO-a. 

– Na američkoj je strani da pokuša spriječiti da se taj osjećaj ne pretvori u mržnju – dodao je Bozdag. 

Vojni udar, koji na kraju nije uspio, a za čiju organizaciju Ankara optužuje Fethullaha Gulena koji je u egzilu u Sjedinjenim Državama od 1999., jako je zatrovao tursko-američke odnose, piše Anadolija.  

Jedan turski ministar bez oklijevanja je izjavio i da "iza pokušaja udara stoje Sjedinjene Države", a nekadašnji zapovjednik turskoga glavnog stožera za neuspjeli puč optužio je CIA-u. 

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je Washington optužio da "hrani" i "štiti" Gulena, dao je na znanje da će američko odbijanje izručenja nekadašnjega turskog imama rezultirati posljedicama po bilateralne odnose. 

Turski ministar Bozdag kazao je i da "američke vlasti ozbiljno razmatraju turski zahtjev za izručenjem".

>> Turska dosad pritvorila 24.000, a uhitila 16.000 osoba

Komentara 20

Avatar superhik74
superhik74
15:04 09.08.2016.

Ha, ha, ha...velika dilemma CIA-e, kako izruciti spijuna koji je po njihovom zastitom i logistikom NATO-a pokusao drzavni udar koji nije uspio. Ako ga izruce propjevati ce sve i kompletna mreza spijuna ce biti razbijena, a ako ga ne izruce ode Turska prema Kini, Indiji, Rusiji i Iranu i kompletna geopoliticka shema bliskog zadnjih 100 godina im se raspada. Velika dilemma...ha, ha, ha.

SE
seba..
17:24 09.08.2016.

upozorenje Turskoj, elektrode su jeftine pa je moguce cešće zavarivanje na jaja

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:18 09.08.2016.

Koji vojni udar? Helikopter koji je otvarao vatru po parkiralištu, sumanuto jurcanje tenkovima? Sve je to kaos u režiji vehabijskog sultana Erdogana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije