Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERNAR DAO IZJAVU

Turska televizija u Zagrebu: Hoće li govor mržnje opet dovesti do rata?

ivan pernar
Foto: Screenshot Youtube
1/2
18.03.2017.
u 22:51

Pernar: Rat je profit. Moramo uvoziti vojnu opremu koju ne trebamo

TRT World, međunarodni kanal turske državne radiotelevizije, objavio je prilog o pripremama Hrvatske da iduće godine kupe oružje od SAD-a, navodeći kako neki tvrde da se tenzije sa Srbijom koriste za opravdanje dodatnog troška.

U prilogu koji je danas objavljen i na internetu navodi se kako je Srbija povezana sa Rusijom, dok je Hrvatska najmlađa članica EU-a, te kako se u Hrvatskoj priča o ponovnom uvođenju vojnog roka. Izjavu je za TRT dao i saborski zastupnik Ivan Pernar.

- Rat je profit. Gledajte to samo na taj način. NATO kaže da naše staro oružje nije dobro i da moramo kupiti novo oružje, prema NATO-vim standardima. Drugim riječima, moramo uvoziti vojnu opremu koju ne trebamo - kaže Pernar.

 

Neki tvrde, nastavlja se u prilogu, da je Srbija i dalje stvarna prijetnja. Mnogi se i dalje sjećaju ratnih strahota. Reporterka TRT-a iz Zagreba kaže da se u glavnom gradu sigurno ne osjeća ratna prijetnja, ali da se ispod europskog reda skriva rastuća netolerancija prema hrvatskim Srbima. Potom se u prilogu pojavljuju snimke prosvjeda ultradesnog A-HSP-a u Zagrebu predvođenog Draženom Kelemincem, koji je također dao izjavu za TRT navodeći da srpske snage u Hrvatskoj već nekoliko godina predstavljaju prijetnju zemlji.

- S naprednim oružjem koje će uskoro biti na dohvat ruke, mnogi se pitaju hoće li rastući govor mržnje i provokacije ponovno dovesti do rata - kaže reporterka TRT.

>> 'Rusi vojno pomažu Srbiju, a članica NATO-a ne može nabaviti oružje'

>> Ovo su najmoćnija srpska oružja koja nude svijetu

Komentara 125

MA
marsovac
00:06 19.03.2017.

gdije je god nesto nacionalno negativno protiv Hrvata i Hrvatske, cudno, eto ponovo pernara.

BR
brojevi
23:53 18.03.2017.

Izjavu je za TRT dao i saborski zastupnik Ivan Pernar! Svaka veza sa istinom je isključena i ne odražava stvarno mišljenje građana HR.

NA
narod1
01:22 19.03.2017.

što god vi pričali sve su Turci u pravu. Jel raste napetost sa Srbijom, raste. Jel se sprema ponovo vojni rok, sprema. jel nabavljamo oružje od Amera, nabavljamo. Gdje su pogriješili, nigdje. Oni očito više znaju od nas jer su bliži saveznici Amera nego mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije