Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIAL TIMES

Turska se udaljava od EU i obnavlja Otomansko carstvo

džamija-nova
Reuters
26.11.2009.
u 08:51

Ovim zaokretom Ankara želi pokazati da ima alternativu Europskoj uniji u kojoj su zemlje poput Francuske, Austrije i Njemačke spremne zalupiti joj vratima.

Turska iznova potvrđuje da je regionalna sila nastojeći istodobno pokazati kako ima alternativu Europskoj uniji u kojoj su Francuska, Njemačka i Austrija usredotočene na to kako joj zalupiti europska vrata, piše Financial Times.

List podsjeća na poboljšanje odnosa Turske sa Sirijom, Irakom i Iranom te na začetke politike izmirenja s Kurdima, ali i na hlađenje Ankare prema Izraelu i zaključuje da sve to čini, po nekima čak i novi otomanski zaokret pokrenut prije interesom nego ideologijom.

Financial Times se analizom Turske bavio u povodu istanbulskog sastanka šefova diplomacija Europske unije i Turske, a zaključuje kako se ta zemlja očito okreće istoku.

Ključne riječi

Komentara 268

EF
efteling
15:50 26.11.2009.

JKM jesi naivan,pa mislis li da mi to ne znamo?

DO
downunder
09:05 26.11.2009.

Eto Srbiji šanse da se vrati korijenima i praroditeljima!

OB
-obrisani-
14:48 26.11.2009.

Pa da tajci,nisam ga pustio ,ali je pobjegao,i cijelu noc sam ga lovio da se nebi docepao granice.I gdje nadjoh budalu,lezi pjan pod sankom i vice Jovin Karahu Ekber.Osramotio me do neba,idot jedan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije