Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdan poziv na prosvjede
Povratak na članak

Turska se povukla iz Istanbulske konvencije o ženskim pravima

Nasilje nad ženama raširen je problem u Turskoj. U nekoliko proteklih mjeseci bilo je ponovljenih rasprava o mogućem izlasku iz konvencije.

Komentari 10

PO
postolar
20:33 20.03.2021.

Pametno. Samo naši shupci iz Sabora uvode nepotrebnu kontrolu kroz Istanbulsku iako je zakonski u HR sve dovedeno na nivo EU samo se ne provodi. E tu je problem, zakonodavstvo je kriminalno, vidi intervju sa izbjeglicom iz Međugorja, a zakon je mrtvo slovo na papiru. Pa imamo situaciju da Dr..kotina iz Daruvara izubija djevojku u WC a ovi ga tek pod debelim pritiskom javnosti stave u zatvor za neku minimalnu kaznu. Takav bi meni odležao 10 godina a nakon puštanja na slobodu svako daljne i najmanje zlodjelo nad bilo kojom ženom završio bi na doživotnoj. Ovako moramo plačati nekoj skupini žena(?!) novac koji se mogao uložiti u još neku kuću za žene kad pobjegnu od nasilnika. Jadna je država kojoj je potrebna kontrola iz vani. Ima pravo Erdogan..

VL
XA
xaron
03:55 21.03.2021.

Obo je kao iz vica : Istambul se povukao iz Istambulske konvencije. Znači da ta konvencija viße nije na snazi.

VL
KO
kodamesepita
10:44 21.03.2021.

2 od 3 zene u hrvatskoj dlozivile su zlostavljanje ( vecina od muza ; pa onda od oca , brata , decka, šefa .....) hrvati ( muskarci ) ne vide da istanbulska sutra stiti njihove kćeri i unuke..

VL
NE
Nepokolebljiv
21:06 21.03.2021.

Kako su kaznjene one zene (a nije ih mali broj) koje su muskarcima odrezale penis? Nisu nego jedva platile globu "za prekrsaj u parkiranju"

VL
ZB
Zoki-Bijela
16:10 20.03.2021.

Janjicarska posla

VL
MX
Mister X
01:51 21.03.2021.

--turci su pametni i to garantirfano , ne vole da muškarci žive u neprestalnom starhu od robije . .da žene ako se samo našale da riješe se jednoga koji je navodno silovao ode brajko na robiju 10 godina a onene sii mogu potentnijega izabrati , U tome je štos kao da žene nisu imale niakova prava do sada . Ali kad se pretjera nema smisla . Međutim znam kavi su mi Hrvati pošteni , Kad tip "Tuđman" pogladi crnkinju po stražnjici i prijateljica ju nagovori treči dan da prijavi opala to je za Hrvate Silovanje i najmane 8 - 10 godina robije . A 5 godina sedobija za šamaranje poluprostitutke kada ti u ponoč u gostioni pred prijateljima isprovocira do krvi, Ako si Daruvarac evo ti 5 godina za šamaranje ijedan vritanjak i svi su sretni ,,, Klinton javno tvrdi Praktikantica mi velikoga siše svaki dan ispod stola ali seks nisu nikada imali to nije sex i sve ok, Turčin je i za smrtni kaznu Teroristima koji ubijaju civile u Turskoj . Ali tako referendumom da vidimo šta kaže narod- njega se to tiče ; neda mu Merkelica,,,,, prijeti neče da da više miljune eura zarobjlenika = izbjeglica u Turskoj (NATO) jer zna kakv bi bio rezultat referenduma ,,

VL
SL
slavenZadravec
20:02 20.03.2021.

Sada će, uz Orbana i Trumpa i Erdogan postati heroj naših desničara.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.