Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Libiji

Turska priznala pobunjenike i dala im 200 milijuna dolara

Turski premijer Erdogan
AFP/PIXSELL
04.07.2011.
u 09:27

Jučerašnji posjet ministra vanjskih poslova Davutoglua Benghaziju, uporištu pobunjenika, predstavlja do sada najveću iskazanu podršku Turske snagama koje pokušavaju zbaciti libijskog vođu Moamera Gadafija.

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu priznao je vođe pobunjenika u Libiji kao legitimne predstavnike zemlje i obećao im dodatnih 200 milijuna dolara pomoći.

Jučerašnji posjet ministra  Davutoglua  Benghaziju, uporištu pobunjenika, predstavlja do sada najveću iskazanu podršku Turske snagama koje pokušavaju  zbaciti libijskog vođu Moamera Gadafija. Turska se na početku napada na Gadafija  protivila takvoj akciji.  

Kao članica NATO-a  Turska sada podržava zračne napade saveza na ciljeve povezane s Gadafijevim režimom.

 

Ključne riječi

Komentara 5

IR
irani
10:06 04.07.2011.

Turcima je, kao i svim normalnim ljudima, dosta Gadafija i njegovih zlocina. Lijepo je za vidjeti kako su konacno odlucili i javno reci ono sto vec dugo misle.

ST
Stockholm
12:08 04.07.2011.

Jako losa vijest za sve naci-djihadlije i one koji mrze zapad s USA na celu ... I koji su se nadali nekakvom turskom suprotstavljanju zapadu i vidjeli Tursku kao neki novi Iran, koji ce se prikljuciti onima, cijih je cilj unistiti Izrael. Ovaj je potez podrska politiki ne samo UN, nego zapada u cjelini. Ja mislim, da nesto drugo nije bilo ni ocekivati usprkos g. Erdoganu ... Druga losa vijest za sve nase naci-djihadlij, kvazi-humaniste i komuniuste jeste, da je Grcka zabranila isplovljavanje cirkusa Shit To Gaza iz Grcke, a jednog kapitana (s broda Audacity of Hope) cak pritvorila.

TO
Toni50
13:05 04.07.2011.

Čuda vlikoga nevjerovatnoga . Pametni i sve kuže i znaju .. NATO - okupacija u Libiji Turska priznala pobunjenike i dala im 200 milijuna dolara za oružije ... Što je simbolično; bjedno malo u odnosu na prave okorijele humanitarce pomagaće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije