Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ako je nužno'

Turska prijeti uvođenjem sankcija protiv Rusije

Foto: Reuters/PIXSELL
08.12.2015.
u 17:38

Turska i Rusija prolaze kroz najgoru diplomatsku krizu od hladnog rata nakon što je turska vojska srušila ruski vojni zrakoplov 24. studenoga

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je Turska spremna "ako je nužno" uvesti sankcije kako bi odgovorila na mjere odmazde Moskve nakon što je turski avion srušio jedan od ruskih aviona.

"Rusija je uvela sankcije, a ako budemo smatrali da je nužno, i mi ćemo uvesti naše sankcije", upozorio je šef turske vlade, ne navodeći druge detalje, u govoru pred parlamentarnom skupinom svoje Stranke pravde i razvoja.

Turska i Rusija prolaze kroz najgoru diplomatsku krizu od hladnog rata, nakon što je turska vojska srušila jedan ruski vojni zrakoplov 24. studenoga.

Rusija je već najavila mjere odmazde Turskoj koje bi se prije svega odnosile na sektor turizma, energetike, graditeljstva i poljoprivrede, a koje bi mogle stajati do devet milijardi dolara, ocijenio je u ponedjeljak pomoćnik turskog premijera zadužen za ekonomiju Mehmet Simsek.

>> Ruska podmornica s krstarećim raketama došla do sirijske obale

Komentara 66

Avatar jebb
jebb
18:01 08.12.2015.

I San Marino je uveo sankcije Rusiji.

LO
lojtra1
18:09 08.12.2015.

Čisto amaterski gledano, moglo bi se uskoro dogoditi da Turska postane potpuno Azijska država :)

PE
peugeot
18:17 08.12.2015.

"Bronzani primitivci" od kojih se Rusima "tresu gace" od straha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije