Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marš prosvjednika

Turska policija ponovo napada suzavcima i vodenim topovima

Istanbul prosvjedi (1)
reuters/PIXSELL
13.07.2013.
u 23:41

Nakon što su od policije bježali okolnim ulicama, prosvjednici su se na kraju grupirali samo nekoliko metara od trga Taksima. Sukobili su se i s trgovcima koji ih krive za loše poslovanje proteklih tjedana

Turska policija danas je ponovo upotrijebila vodene topove i suzavce kako bi otjerala stotine prosvjednika koji su se okupili kako bi marširali do parka Gezi koji je u sjedištu žestokih nemira protiv vladavine premijera Tayyipa Erdogana, javlja Reuters.

Nakon što su od policije bježali okolnim ulicama, prosvjednici su se na kraju grupirali samo nekoliko metara od trga Taksima. Sukobili su se i s trgovcima koji ih krive za loše poslovanje proteklih tjedana.

Podsjetimo, prosvjednici su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog zakona kojim je opozvano pravo profesionalnih komora da odobravaju građevinske projekte. Ta se odluka tumači se kao osveta Komori arhitekata i inženjera(TMMOB), koja se protivila planovima za rekonstrukciju trga Taksim i koja je uključivala uništenje parka Gezi.

Ubrzo su prosvjedi započeti početkom svibnja prerasli u sveopće nezadovoljstvo i protivljenje vladavini premijera Erdogana. Živote je u sukobima izgubilo petero ljudi dok ih je oko 8000 ozlijeđeno. Početkom ovog mjeseca sud u Istanbulu ukinuo je projekt rekonstrukcije trga Taksim i parka Gezi.

>>Erdogan zauzeo Taksim pa nudi referendum?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije