Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najviše Kurda

Turska pokrenula internetsku stranicu: Ovo su najtraženiji teroristi

Turska teroristi
Foto: www.terorarananlar.pol.tr
28.10.2015.
u 20:15

Obećavaju nagradu onome tko bude "pomogao" ili "dao informacije koje će pomoći" uhićenju osoba s popisa

Turske vlasti su u srijedu otvorile internetsku stranicu na kojoj su objavile popis najtraženijih terorista među kojima je najviše kurdskih pobunjenika i neki džihadisti koje kazneno goni nakon napada bombaša samoubojica u Ankari.

Internetska stranica objavila je popis s imenima 728 osoba označenim u pet boja, ovisno o stupnju njihove opasnosti: crvenom su označeni najopasniji, a plavom, zelenom, narančastom i sivom oni manje opasni. Na "crvenoj listi" koja ima 32 imena, tri su čelnika Radničke stranke Kurdistana (PKK), Murat Karayilan, Cemil Bayik i Huseyin Fehman. Na njoj je i imam Fethullah Gulen, kojeg je predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio da je stvorio "paralelnu državu" ne bi li ga srušio. Na crvenoj listi su tek dva navodna pripadnika organizacije Islamske države (IS).

Više njezinih boraca za kojima policija traga nakon napada 10. listopada u kojemu su 102 osobe poginule, a više od 500 je ranjeno, popisani su tek u "plavoj" skupini. Tursko ministarstvo unutarnjih poslova ograničilo se na objavljivanje osnovnih biografskih podataka o traženim osobama i uz fotografiju navodi tek ime, prezime, dan i mjesto rođenja te ime organizacije kojoj pripadaju.

Usto obećava nagradu onome tko bude "pomogao" ili "dao informacije koje će pomoći" uhićenju osoba s popisa. Ta se nagrada kreće od 300.000 turskih lira (90.000 eura) do 4 milijuna turskih lira (1,2 milijuna eura) za bjegunce s "crvene" liste.

>>Turska vojska u dva navrata napala kurdske borce u Siriji

>>Velika protuteroristička akcija u Turskoj: Uhitili 30 agenata Islamske države

Komentara 9

Avatar d-ano
d-ano
21:32 28.10.2015.

a sto je sa slikom Erdoganovog sina i kceri,,,pa oni direktno i javno pomazu ISil,,,

ZI
zimerman
20:28 28.10.2015.

Ha,ha zna se Turska posla ,u svemu ganjaju svojih interes. Zar se kurde nisu naj Jace suprotstavile islamistima ,sada po Turskim statistikama kurde ispadose veci teroristi od Svih.

Avatar superhik74
superhik74
20:22 28.10.2015.

Zaboravili su staviti Erdogan-a I Natanyahu-a na te stranice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije