Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turski premijer:

Turska će raditi s Rusijom i našim saveznicima na smirivanju napetosti

Ahmet Davutoglu
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 13:57

Međunarodna zajednica ne smije djelovati protiv same sebe. U protivnom će jedini pobjednici biti IS i sirijski režim, kazao je Davutoglu

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da će njegova zemlja "raditi" s Rusijom na "smirivanju napetosti" nakon što je ranije ovaj tjedan tursko zrakoplovstvo srušilo ruski bombarder, stoji u članku objavljenom u Timesu.

-Kad je neidentificirani zrakoplov, koji je ušao u turski zračni prostor, srušen, nije to bila niti je sada mjera usmjerena protiv neke posebne zemlje- tvrdi Davutoglu u britanskom dnevniku. -Turska je djelovala na bazi propisa koji su na snazi kako bi zaštita svoj teritorijalni suverenitet- nastavlja on dodajući da su "rasprave nužne" u rješavanju krize koja je u tijeku.

-Iako mjere namijenjene obrani našeg teritorija ostaju na snazi, Turska će raditi s Rusijom i našim saveznicima na smirivanju napetosti- tvrdi šef turske vlade. -Međunarodna zajednica ne smije djelovati protiv same sebe. U protivnom će jedini pobjednici biti IS i sirijski režim- dodao je.

Tursko rušenje ruskoga vojnog zrakoplova u utorak blizu sirijske granice jedan je od najozbiljnijih javno potvrđenih sukoba između jedne članice NATO-a i Rusije u posljednjih pedeset godina.

>>'Turska se neće ispričati. Da se isto dogodi danas, reagirali bismo na isti način'

>>Erdogan odgovorio na Putinove optužbe: Dokažite da je Turska kupovala naftu od ISIL-a

Komentara 22

DU
Deleted user
14:10 27.11.2015.

Kako ture laže ! Sad kao nezna čiji je zrakoplov bio ! Lovci tom bombarderu mogu prići tako blizu da mogu vidjeti boju očiju u pilota . A zašto onda turski zrakoplovi lete nad Sirijom . Ruski imaju odobrenje službene vlasti . Iskreno bi volio da Putin napadne sve vojne baze u Turskoj

OK
okus
14:23 27.11.2015.

Türe bure valja........

Avatar spasoje
spasoje
14:11 27.11.2015.

O kojim saveznicima ti pričaš? Jer o onima sa kojma Tajip Erdogana truguje sa naftom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije