Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Turšić: Ulica ne može rješavati sve probleme

01. svibnja 2008. u 20:48 6 prikaza

Sa studentima ćemo razgovarati u ponedjeljak i vjerujem da ćemo riješiti sve probleme koji su u našoj mjerodavnosti, pa za prosvjed neće biti razloga – rekao je  ravnatelj Uprave za visoko školstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Vito Turšić. Najprije će razgovarati sa studentima biološkog odsjeka PMF-a, a zatim s predstavnicima Filozofskog fakulteta.

– Studenti biološkog odsjeka između ostalog traže očitovanje o mogućem plaćanju diplomskih studija. Želim jasno poručiti da će diplomske studije svima koji ispunjavaju uvjete u cijelosti financirati država. Uvjete, kao što svi znamo, propisuju fakulteti. Neće biti smanjivanja kvota, a problem u komunikaciji sa studentima moraju rješavati fakulteti. Mi smo tu samo da pomognemo kad se dogode takve situacije – ističe Turšić i napominje da ministarstvo nije dobra adresa na kojoj bi studenti trebali tražiti rješenje problema.

– Mi ne očekujemo masovne prosvjede, njihovi zahtjevi usmjereni su prema matičnim fakultetima. No, uvest ćemo novu praksu neposredne komunikacije sa studentima bez obzira na to što nismo mjerodavni za rješavanje njihovih zahtjeva, ali ipak želimo pomoći – kaže Turšić, te dodaje da svi koji to žele – od različitih udruga studenata pa do sindikata – imaju pravo na prosvjed, iako bi im bilo draže da se nesporazumi rješavaju razgovorom. – Državna matura možda je riješena ulicom, ali tako se ne mogu rješavati svi problemi – upozorava.

Super stvar
Otkrila 'tajni' pretinac u perilici rublja i ostala oduševljena njegovom svrhom: Imate li ga i vi?
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu