Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svađe oko sprovoda

Turković: Zimsko radno vrijeme za ukope imaju i drugi

29.10.2014., Karlovac - Na karlovackim grobljima uzurbano se priprema za Dan Svih Svetih. Radnici tvrtke Zelenilo rade na uredenju novog polja na gradskom groblju Jamadol, kojeg je obisao direktor tvrtke Stjepan Turkovic. Denis Jurkovic, Stjepan Turkovic
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
13.02.2015.
u 06:45


Oporba tvrdi da se radno vrijeme mijenja da bi ukop skuplje naplatili

Novi raspored ukopa koji je donijela karlovačka gradska tvrtka Zelenilo za 2015., po kojem se ukopi na 24 gradska groblja obavljaju samo u prijepodnevnim satima, od 11.30, 13 i 15.30 sati, razljutila je karlovačku oporbu.

Neprihvatljivi razlozi

– Žalimo zbog te odluke jer su razlozi koje nam je direktor objasnio, neprihvatljivi. Direktor navodi da su svećenici za to da na ukopima ima manje ljudi, što je slučaj prijepodne, što na ispraćaju znači i manji mir prilikom obreda, ali i da veći broj prisutnih na ukopu dovodi do toga da pojedinci gaze po tuđim grobovima. Nama su ovi razlozi neprihvatljivi. Danas su, nažalost, sprovodi mjesto "susreta" rodbine koja se rjeđe viđa. Osim toga, građani koji rade ujutro neće moći izići s radnih mjesta zbog sprovoda – objašnjava Žarko Latković, predsjednik SDP-a Karlovca.

Nikola Badovinac, SDP-ov gradski vijećnik, smatra da je pravi razlog uvođenja novog termina ukopa to da se puno više naplati popodnevna smjena radnika zaduženih za ukop. Građani koje smo pitali za komentar kažu da će te termine građani teško prihvatiti ljeti jer je u to vrijeme sunce najjače i teško će itko, pa i svećenici, u to vrijeme stajati na otvorenom. No, Stjepan Turković, direktor Zelenila, kaže da po novom rasporedu ukope obavljaju već dva mjeseca te da se nitko od obitelji ili rodbine nije žalio niti imao ijednu primjedbu. Prošlog su mjeseca, dodaje, imali 23 sprovoda, dnevno čak i pet.

– Ovi su termini, možemo reći, zimsko radno vrijeme, vidjet ćemo kako će biti ljeti, prilagodit ćemo se. No, činjenica je da smo na tržištu i da si ne možemo priuštiti još djelatnika kako bismo imali više termina ukopa. Statistika ipak kaže da ima više ukopa u proljeće i tijekom jeseni. Tvrtke koje obavljaju ukope u Zagrebu, Varaždinu ili Sisku već odavno imaju iste termine kao i mi. Dakle, nismo izmislili ništa novo – dodao je Turković.

Oporba iznosi laži

Ističe kako je SDP u Karlovcu oporba koja si može priuštiti i iznošenje laži, kao u ovom slučaju. Tvrdi kako nikome nije namjera dodatno naplaćivati ukope poslijepodne te da to i ne rade. Inače, cijena je ukopa u Zelenilu od 4996,74 kune nadalje.

>> Skuplji kremiranje, ukop i održavanje groba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije