Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Türk: RH će tijekom Josipovićeva mandata ostvariti ključne ciljeve

turk
Željko Hladika
11.01.2010.
u 14:00

Podsjetivši Josipovića na obostranu privrženost poštovanju ljudskih prava, načelima pravne države i demokracije Türk je izrazio uvjerenje da će države međusobnu suradnju i ubuduće razvijati u duhu prijateljstva, međusobnog povjerenja i svestranog razumijevanja.

LJUBLJANA - Čestitajući novoizabranome hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću na pobjedi slovenski je predsjednik Danilo Türk naglasio da Sloveniju i Hrvatsku povezuju slična protekla iskustva, mnogi sadašnji uzajamni interesi i zajednička budućnost u EU.

Podsjetivši Josipovića na obostranu privrženost vrednotama poštovanja ljudskih prava, načela pravne države i demokracije Türk je izrazio uvjerenje da će države međusobnu suradnju i ubuduće razvijati u duhu prijateljstva, međusobnog povjerenja i svestranog razumijevanja.

Socijaldemokratska stranka premijera Boruta Pahora izrazila je uvjerenje da će Josipović kao novi hrvatski predsjednik tijekom idućih pet godina hrvatsku uvesti u EU.

- Za Hrvatsku možda i nije tako strašno što je dobila predsjednika s  "druge strane" - ocijenio je izbor novoga hrvatskog predsjednika Dimitrij Rupel, bivši slovenski ministar vanjskih poslova i šef vanjskopolitičkog povjerenstva najveće oporbene stranke Slovenske demokratske stranke Janeza Janše kazavši da je Hrvatska do sada većinu vremena imala "desnog predsjednika" jer je i Stjepan Mesić bio Tuđmanov suradnik.

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:18 11.01.2010.

MU
Mućanin
18:41 11.01.2010.

Ošo Türk u proroke!!!

OB
-obrisani-
14:11 11.01.2010.

AKCIJA!!! Još malo, pa prodano! Navalite sosedi i komšije!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije