Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Turizam se događa i to je najbolja vijest koju smo mogli dobiti

Ideja da je Vlada odgovorna za turističku sezonu relikt je socijalističke privrede

Komentari 4

Avatar Getrib
Getrib
14:37 02.08.2014.

Žalosno da nas sunce i more mora spašavati od gladi a o žetvi pšenice šute mediji i poljoprivrednici.

VL
DU
Deleted user
12:56 02.08.2014.

U biti ispravno razmisljanje vaseg novinara je u praksi potpuno pogresno. Pogresno jer su sve stranke bile upletene u - najvecim dijelom i u najblazem obliku napisao - mutne privatizacije turistickih kuca koje su danas odgovorne za uspjeh ili neuspjeh naseg turizma. Sa IDS-om u pozadini godinama je jedna odredjena osoba u Istri sprecavala da se porecka Rivijera proda, vec je ta tvrtka unistavana pogresnom poslovnom politikom, pa kada je bila na dnu, za jeftine pare ju je kupio "grof" Eltz - Valamar, koji je danas jedan od najjacih cimbenika neuspjeha naseg turizma kroz bezobrazno visoke cijene kako u pred- i posezoni - koje najvise utjecu na (ne)uspreh sezone, tako i u spici sezone. Prema tome politika itekako moze utjecati na te "hotelijere" kad im je vec gotovo poklonila turisticke kuce! Drzava ima mogucnosti vrsiti pritisak na njih, samo ih nitko ne koristi!

VL
VE
verakruz
14:17 02.08.2014.

Biočina - ako država određuje pravila , od poreza, uvjeta poslovanja, viza, aerodroma, cesta, željeznice - kako onda to možeš nazvati reliktom socijalizma. Naravno da je suodgovorna za turističku sezonu. A i ministra turizma i direktora HTZ-a bira - opet država.

VL
DU
Deleted user
20:25 02.08.2014.

Amerika se za svoje kompanije brine, ako treba, i tako da pošalje i nosač aviona tamo gdje treba malo više "političke ekonomije" ... Amerika je detroitsku auto industriju i banke spasila kao u socijalizmu ... Znači, nije sve socijalističko bilo glupo i loše! Država mora pomagati gospodarstvu, mora imati nekakav generalni plan ... a nikako ne ovako naivno kao sada ... da će sve doći na svoje mjesto zato jer su sada na snazi tržišni odnosi ... Ne - jer i druge kapitalističke zemlje potpomažu svoje gospodarstvenika gdje god mogu ... nekad i potajno ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.