Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Turistička sezona na Plitvicama - ponovljen lanjski rezultat

plitvice
Foto: Marko Čuljat
1/6
11.10.2009.
u 10:21

Za prvih deset dana listopada bilježimo porast od tri posto, što daje nadu da ćemo možda biti i bolji od prošle godine - kaže mr. sc. Branislav Šutić, ravnatelj NP Plitvička jezera.

PLITVIČKA JEZERA - Za devet mjeseci ove godine imali smo 905 tisuća posjetitelja što je na prošlogodišnjem nivou. Financijski rezultat je poboljšan za 20 posto jer je produžen boravak turista. Za prvih deset dana listopada  bilježimo porast od tri posto, što daje nadu da ćemo možda biti i bolji od prošle godine - kaže mr. sc. Branislav Šutić, ravnatelj NP Plitvička jezera.

U sklopu recesijskih mjera za ciljane grupe gostiju smanjena je cijena te su na Plitvicama zabilježili porast domaćih gostiju sa 20 na 25 posto. Ovih jesenskih dana, kada priroda mijenja boju, na Plitvicama su najbrojniji Japanci koji pune i gospićke hotele.

Pored Plitvica odličan je rezultat ove godine zabilježen i u Karlobagu i u Novalji. Na području Ličko-senjske županije za prvih devet mjeseci zabilježen je porast dolazaka za 5,6 posto, a noćenja 7,1 posto.

Konačno su se u ovaj dio Hrvatske počeli vraćati tradicionalni i najbrojniji gosti. To su Nijemci kojih je bilo 20 posto više i Talijani koji je bilo deset posto više. Slovenci su po broju dolazaka bili drugi unatoč što ih je stiglo pet posto manje.

- U rujnu je porast noćenja zabilježen od 11,15 posto a noćenja za 26 posto - kaže Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije.   

Ključne riječi

Komentara 4

PI
Pippo9
14:35 11.10.2009.

Prije turističke sezone najavljivao se 25% pad, ali rezultati govore da smo ove godine samo za 1% u minusu s noćenjima, sav drugi turistički promet je na razini prošlogodišnjeg...ove brojke su pokazatelj da je sezona i vise nego uspjesna

OB
-obrisani-
17:36 11.10.2009.

bravo mr,. sc. ,,,,,,,,,,,,,,idemo odmah za predsjednika Krleža, a znaš ti kaj to znaći????

PO
power123
21:24 11.10.2009.

U iznimno teškoj sezoni za turizam po rezultatima koji su postignuti u prvih devet mjeseci ove godine Hrvatska je pokazala da je konkurentna turistička zemlja u Europi. Hrvatska turistička priča ove godine, uspoređujući europsko turističko tržište, je iznad svih očekivanja. Prije turističke sezone najavljivao se 25% pad, ali rezultati govore da smo ove godine samo za 1% u minusu s noćenjima, sav drugi turistički promet je na razini prošlogodišnjeg!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije