Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo za najhrabrije

Turisti u strahu prelaze najviši stakleni most na svijetu, čekićem testirana njegova sigurnost

Uplašeni turisti prelaze stakleni most u Kini
Foto: Youtube Screenshot
1/13
22.06.2016.
u 16:20

Iako stakleni most može podnijeti težinu od 800 ljudi, mnogi posjetitelji ne smatraju ga dovoljno sigurnim

Službeno otvorenje najdužeg i najvišeg staklenog mosta na svijetu smještenog iznad kineskog kanjona Zhangjiajie očekuje se sljedeći mjesec.

Međutim, ovu 430 metara visoku kreaciju uspjeli su posjetiti neki od nestrpljivih turista, a snimke njihovih paničnih reakcija izazvale su smijeh, ali i zabrinutost ljudi. 

Iako stakleni most može podnijeti težinu od 800 osoba, mnogi posjetitelji skeptični su oko njegove stvarne sigurnosti. 

 

Zbog šalice napukao Most hrabrih

Prošle godine napukao je Most hrabrih ili Haohan Qiao u geološkom parku na planini Yuntai. Puknuće stakla izazvao je jedan od posjetitelja kada mu je ispala šalica. 

Zbog ovog incidenta na 120 metara visine, brojni turisti i dalje prilično strahuju. Na snimkama vidimo posjetitelje koje prijatelji moraju vući kako bi prešli most, a bez hrabrosti su i psi, koji odlučno biraju ne prelaziti ovu zavidnu konstrukciju.

 

Čekićem testirao sigurnost mosta

Kako bi umanjili strah turista, reporter BBC-ja Dan Simmons, zajedno s arhitektima mosta odlučio je provesti sigurnosni test. U njemu su koristili veliki čekić i panel izrađen od identičnog materijala kao i most. Čekićem su udarili panel zbog čega je izazvano lagano puknuće prvog sloja stakla. 

Također, tvrde da se i nakon nekoliko desetaka udaraca, sva tri sloja stakla nisu mogla u potpunosti slomiti, pa stoga smatraju da nema prijetnji za sve osobe željne prijeći ovu turističku atrakciju. 

 

Stakleni most izraelske tvrtke Haim Dotan također nudi i najveću ljuljačku u Aziji te najviši bungee jumping na svijetu. 

>> Nad kineskim kanjonom otvara se najduži i najviši stakleni most na svijetu

Ključne riječi

Komentara 3

KR
kruško1
16:45 22.06.2016.

nema tih para 😂😂😂😂

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
11:46 23.06.2016.

Ako su ga radili ili SDP-ovci ili HDZ-ovci ja nebi prelazio tim mostom.

Avatar Peterančan
Peterančan
16:58 22.06.2016.

Ma kad su rižojedi napravili nešto kaj nije bofl, smeće, k tome još i kancerogeno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije