Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez prometnice

Turisti u rikverc pa na parking, a onda s kuferima pješice do hotela

'pixsell-11.05.2010.-Trogir, Hrvatska -ugostitelji,hoteljeri, mali iznajmljivaci nezadovoljni su sto se zatvorio parking Fortin u gradskoj jezgri Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
12.05.2010.
u 08:10

Vlasnici hotela i ugostitelji tvrde da ih Grad ni o čemu nije pitao ni obavijestio, gradonačelnik Rilje kaže da problema nema.

– Nikada nismo za Uskrs i 1. svibnja bili prazni kao što se dogodilo ove godine. Gosti koji su imali rezervacije nisu se pojavili. Ili nas nisu pronašli jer smo im napisali da voze oko grada, tamo je i naša reklama, ali gradske su vlasti iznenada zabranile prolaz, ili su vidjeli da ne mogu autom ni blizu pa su otišli... Nigdje nikoga! – kaže Mate Bulum, vlasnik hotela Concordia na trogirskoj rivi.

Zatvaranjem sjeverne prometnice oko grada uoči Uskrsa desetak malih obiteljskih hotela u starome dijelu Togira i privatni iznajmljivači te brojni ugostiteljski objekti ostali su prometno izolirani.

– Problem je što smo se reklamirali da imamo parkirališna mjesta, tiskali brošure, izdavali rezervacije, a gosti se kada dođu moraju parkirati na velikom gradskom parkiralištu, a onda pješice preko drvenog mosta nositi svoje kufere do hotela – upozorava Ana Latinčić iz agencije Kairos. Ona kaže da se takva odluka ne smije donijeti uoči sezone.

Ivan Zec, vlasnik Fontane kod Zeca, posluje već 40 godina i prvi put je ove zime zatvorio vrata svog hotela i restorana. Imao je 30 radnika, 10 ih je zadržao, a ostali su na burzi rada.

Iskrcali se na cesti

– Vremena su teška, a mi siječemo granu na kojoj sjedimo. Trogir živi od turizma, zajedno moramo ugoditi gostu, ne može vlast donositi odluke koje štete svima. Kako će nam gosti doći, kako će nas pronaći?! – pita se Zec. Ana Ninić, predstavnica ID Riva Toursa, koji svake subote u Trogir dovodi 11 brodova na koje se ukrcava 250 putnika također kaže da su u velikim problemima zbog zabrane.

– Gdje da se prekrcaju naši gosti? Rečeno nam je da možemo poslati zahtjev. Onaj za dostavu su nam prihvatili, ali za transfer su odbili – žali se Ana Ninić i kaže kako je njima sezona već počela, a prošle su se subote iz autobusa gosti iskrcali na cesti pred velikim mostom i stvorili gužvu na jedinoj prometnici za Čiovo.

– Ovaj postupak trogirskih vlasti krajnje je nedemokratski i nezakonit. Nitko ništa nije pitao ugostitelje, a nitko ništa nije pitao ni ljude koji žive u gradu – tvrdi Zoran Perić, vlasnik pizzerije Mirkec. Najteže je malim hotelijerima, ali loše poslovanje bilježe i ostali, potvrđuje Zdravko Višević, vlasnik restorana Sv. Dominik.

Dalibor Perica, predsjednik Udruženja obrtnika, i sam gradski vijećnik kaže da podržava njihove stavove.

Otvarat će rampu

– Da se mene pita, ja bih to riješio u pola sata. Moramo pronaći zajednički jezik. I u pješačkoj zoni može se ostvariti komunikacija – kaže Perica. Trogirski gradonačelnik Damir Rilje kaže da se napokon uvodi red i tvrdi kako problema zapravo i nema. – Jadrolinija, ID Riva Tours i svi ostali imat će mogućnost da im se otvori rampa. Moći će doći vozilima – kaže Rilje.

Ključne riječi

Komentara 3

TR
trogiranin
19:21 12.05.2010.

Ovo šta je napisano je žalosno ali ni upola onog šta nova gradska vlast radi stanovnicima stare gradske jezgre i ugostiteljima koji imaju objekte u centru grada.Ispada da su kažnjeni zbog toga šta žive i rade u staroj gradskoj jezgrii i to izgleda nije sve.A taj predsjednik udruženja pa on je jedan od krivaca za ovo stanje u gradu i šta če mu reči njegovi koalicijski partneri na ove izjave. Ukratko nek se srame šta rade.

TG
tg01
11:50 13.05.2010.

Na žalost je kao što je trogiranin napisao...situacija u Trogiru puno gora nego šta je u navedenom članku napisano. Današnja vlast grada Trogira nikoga za ništa ne pita i rade neobjašnjive postupke koji samo štete našem gradu..ljudima koji u njemu žive i rade. Dovoljno je vidjet da se ugostitelji koji rade u našem gradu 20-30 god. dižu na noge..što prije nikad nisu..može samo jedno značit..DA NEŠTO NE ŠTIMA...jer su ljudi prije u miru radili svoj posao a sad ne mogu ni to...jer grad i to upropaštava. A za gdina Pericu neču trošit riječi.

12
12foryou
22:49 16.05.2010.

nemojte tako dragi moji sugradjani. pa dobili smo pistu di se sad utrkuju motoristi. zar to nije predivno. di jos ima da se odvijaju moto utrke u gradu pod okriljem unesco-a. slazem se za pericu netriba trosit rici, jer je on fenomem trulosti i pokvarenosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije