Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSJEČNO SELO

Stanovnici su zbunjeni: Turisti pohrlili u njihovo mjesto, no nitko ne zna zašto

kinglinton
Foto: Screenshot Youtube
08.07.2016.
u 11:35

Zašto su izabrali Kidlington? Selo je lijepo, no ne tako slikovito kao obližnja mjesta.

Kidlington je veliko selo u Oxfordshireu i ima nešto manje od 14 tisuća stanovnika. To je prosječno selo u Engleskoj i ništa ga ne izdvaja od ostalih mjesta. 

No, postoji nešto što ga ipak razlikuje od ostalih sličnih mjesta u cijeloj zemlji. Iz nekog, svima nepoznatog razloga, u to selo počeo je dolaziti veliki broj turista. Stanovnici zbog te činjenice nisu uzrujani, samo su zbunjeni.

U Facebook grupi posvećenoj mjestu jedan od administratora napisao je kako u mjesto dolazi veliki broj autobusa punih Japanaca.

"Čini se da se svaki tjedan okreću na cesti Benmead kako bi stali i fotografirali se ispred vrtova kuća i parkiranih automobila", stoji u objavi u kojoj se autor zapitao čija je ideja bila da se cesta Benmead pretvori u turističku atrakciju.

Stanovnik John Wheeler izjavio je za Oxford Mail kako je razgovarao s nekim turistima te da ih zapravo većina dolazi iz Kine.

"Pitao ih je govori li tko engleski i jedan je čovjek kazao kako se zove Walter. Objasnio je kako u Pekingu nemaju cvijeća već samo apartmanske blokove pa nemaju ovakve kuće. To je sve novo za njih", rekao je Wheeler kojem je ova situacija smiješna. 

Problem jezične barijere

Zašto su izabrali Kidlington? Selo je lijepo, no ne tako slikovito kao obližnja mjesta, a turisti čak i ne fotografiraju najstarije i najznamenitije kuće, piše Washington Post.

Većina pokušaja za razgovor s turistima zaustavlja se zbog jezične barijere, pa svaki stanovnik ima svoju teoriju o razlozima dolaska turista.

Neki se pitaju je li moguće da naziv Kidlington ima drugačije značenje na drugim jezicima? Neki su istaknuli kako se ime mjesta pojavljivalo u nekoliko britanskih književnih djela, uključujući Harry Pottera i Inspektora Morsea. Teorija je i da u blizini živi neka popularna ličnost, a neki kažu kako je milijarder Richard Branson povezan s ovim područjem.

Stanovnik Michael Parsons ističe kako uvijek dolaze četvrtkom, a to je dan kada se ispred kuća iznose kante za smeće.

"Vidio sam kako fotografiraju kante za smeće", kazao je Parsons.

Osim turista, mjesto je sada meta i novinara koji su prošlog četvrtka došli napraviti priču, no ostali su razočarani kada nisu vidjeli turiste.

Čini se da je priljev novinara donio element nestvarnog u cijelu priču, a neki se mještani pitaju je li u pitanju podvala lokalnih studenata?

Komentara 4

Avatar Honduras
Honduras
08:43 09.07.2016.

ovo je dno novinarstva. ovakvog teksta bi se sramio i najlošiji pučkoškolac.

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
13:26 08.07.2016.

Kada čovijek pomisli da ne može naići na glu.plji i besmisleniji članak, uspijete nadmašiti sebe! Umjesto da stalno izmišljate afere i pljujete po "desnici", promijenite većinu novinara,urednika, a naročito glavnog urednika...možda ćete uspjeti postati medij od značaja i ugleda, ovako...žali Bože vremena...

DA
davidbraco
11:02 10.07.2016.

Neka im prodaju kavu,palačinke,kuhanu kuruzu-kak se ti ljudi ne znaju snaći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije