Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađen i zbrinut

Turista iz Češke (78) HGSS-ovci dva dana tražili na Krku

hgss (1)
Foto: HGSS
1/3
05.06.2012.
u 21:18

U pomoć je doletio helikopter HRZ-a te je muškarac odvezen u bolnicu na Trsatu

Dva dana trajala je potraga za 78-godišnjim turistom iz Češke koji je bio nestao na području općine Baška na otoku Krku. HGSS u Rijeci dojavu o nestalom muškarcu zaprimio je u  jučer sredinom dana, a nestao je dan ranije, tj. u nedjelju navečer kada su u potragu krenuli pripadnici DVD Baška.

Nakon zaprimanja dojave na teren je izašlo šest spacilaca s dva vozila. Zatraženo je i podizanje helikoptera zbog opsežnosti potrage i težine terena, no zbog loših meteo uvjeta to nije bilo moguće, izvijestili su iz HGSS-a.

Timu se pridružila i ekipa iz lovačkog društva koja je pretražila dio terena od područja iznad i oko kanjona Vrženica prema moru gdje su se navodno čuli povici u pomoć. Čeha su tražili šest sati, no kako se bila spustila noć, a teren je zahtjeva, poraga je obustavljena.

Jutros oko deset sati na teren je poletio helikopter Mi-8 MTV1 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga. Helikopter je došao iz Splita i na improviziranom helidromu na Trsatu ukrcao šest članova HGSS-a. Potraga je na otoku Krku trajala svega 15-ak minuta kada su spašavatelji uočili tijelo osobe koje je ležalo na zemlji.

Spuštena su dva spašavatelja koji su ustanovili da je osoba živa i bez vidljivih težih fizičkih ozljeda, a nakon toga su je stavili u nosiljku.

Zbog nemogućnosti slijetanja u blizinu mjesta nesreće, spašavatelje i unesrećenog u nosiljci helikopter je podignuo ispod sebe u ovjesu na užetu i kratkim transportom od nekoliko minuta prebacio do mjesta gdje je mogao sletjeti i ukrcati ih unutra. Nakon ukrcavanja cijela ekipa uputila se natrag put Rijeke gdje je unesrećeni predan kolima hitne pomoći na Trsatu, kažu gorski spašavatelji. 

Komentara 5

DU
Deleted user
21:52 05.06.2012.

kada hrvatska napokon kao i svaka druga zemlja počne naplaćivati izlazak spasilačkih ekipa na teren tada će i ovakvih gluposti biti manje

SO
soso
08:19 06.06.2012.

placaju naravno porezni obaveznici samo u nas

MO
modovisisajteMaraschino
09:19 06.06.2012.

nije problem sto placamo spasavanja.... to je humano i dobro... problem je sto placamo puno vise gluposti nasem predsjedniku.... godisnje predsjednicki ured dobije duplo vise novaca od HGSS... i mudani u uredu predsjednika imaju sva moguca prava, dnevnice, neki i benificirani staz a kolike place i prava imaju spasioci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije