Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tunis city

Tuniska policija zapucala na salafite koji su je napali mačevima

tuniska policija
Reuters/PIXSELL
01.11.2012.
u 12:27

Dvojica salafita poginula su u sukobu s policijom koja je bila primorana upotrijebiti vatreno oružje

Situacija u glavnom gradu Tunisu, Tunis Cityju, izuzetno je dramatična, a tenzije se povećavaju iz sata u sat. Naime, u žestokim sukobima koji su izbili između snaga sigurnosti i muslimanskih ekstremističkih salafita koji su na ulice izašli sa mačevima i noževima te uz povike \"Alah Uekber\" napali snage sigurnosti, snage sigurnosti i policija nisu imali izbora te su bili primorani upotrijebiti i vatreno oružje što je rezultiralo smrću dvojice salafita.

Nakon žestokih sukoba policija je uspjela rastjerati salafite, no oni se ponovno okupljaju ispred đžamije Nur (Svjetlost) te pripremaju novi napad na snage sigurnosti i policiju. Naime, sukobi su počeli nakon što su salafiti noževima i mačevima napali policijsku postaju u kvartu Dawar Hisher nakon što je policija uhitila jednog njihovog sljedbenika koji je nožem napao te ranio policajca.

- Ministarstvo unutarnjih poslova Tunisa odlučno je u provođenju mira i stabilnosti u Tunisu i neće dozvoliti šaci ekstremista da po ulicama siju strah i provode svoje zakone. Ako zatreba mi ćemo čak upotrijebiti i vatreno oružje protiv ekstremista koji žele destabilizirati Tunis, što mi nećemo dozvoliti, već ćemo sprovesti mir i stabilnost pod svaku cijenu - rekao je ministar unutarnjih poslova Tunisa Ali Al-Arid.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:24 01.11.2012.

Upotrebljavaju isprobani recept Egipta,pošalju malađariju,inteligenciju i običan narod kojem je do.**dilo,na ulicu da se mlate sa murjom i vojskom,pretrpe batine i šutnu omraženi režim.U međuvremenu javno mnijenje obrađuju Koranom i praznim obećanjima,i onda polako izgmize iz rupetina. Nije ovo prvi put,u siječnju prošle godine su počeli provocirati,prije mjesec dana na Djerbi,sad opet Tunis. Non pasaran,u Tunisu neće proći ta priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije