Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST Pozadina događaja u križevačkoj policijskoj postaji

'Tukli su nas i držali bez hrane i vode'

09.12.2008.
u 18:03

BJELOVAR – U povodu vijesti “Razbijao po policijskoj postaji”, u bjelovarsko dopisništvo javio se Mario Gašpar koji je s petoricom prijatelja priveden u križevačku policijsku postaju zbog remećenja javnog reda i mira.

Njegov je prijatelj kazneno prijavljen jer je za ispitivanja ustao i razbio prozorsko staklo. No mladić tvrdi da je privođenju prethodila brutalna akcija policajaca. Tvrdi da su u kafiću Tetris u Kenđelovcu mirno popili piće, a kad su izašli dočekalo ih je desetak policajaca.

– Odgurali su nas do zida i započeli pretragu. To se događalo prošli petak oko 23.30 sati, a kako nisu pronašli ništa sumnjivo, ostavili su nas da bez kaputa stojimo na kiši do 2.30 sati čekajući nalog za privođenje.

Pritom su D. Gudelju iz Predavca naredili da otvori ladicu u autu, a on im je uzvratio neka to sami učine. Tada je uslijedila pljuska te udarac šakom kojim mu je razbijena usnica – priča M. Gašpar. Kada je napokon završena policijska obrada u križevačkoj postaji, Gašpar tvrdi kako su zatražili da ih se preveze na liječnički pregled, no policajci su to odbili.

Mladići su u postaji zadržani čitavu noć, a kada su im policajci odbili donijeti hranu i vodu, uzeli su protupožarni aparat i u znak revolta ispustili pjenu. Mladići su u policiji ostali punih 18 sati, prevoženi su na ispitivanje i u koprivničku postaju. Mladić tvrdi da su njegova prijatelja Goluba iz Križevaca policajci također tukli tijekom ispitivanja, pa je ovaj stolcem razbio prozor.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije