Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB SUSJEDA U Širokoj Kuli ozlijeđen Blaž Orešković

Tukli su me palicama na mojoj rodnoj zemlji

30.10.2008.
u 19:28

ŠIROKA KULA – Nakon pokolja četrdesetak Hrvata 1991. godine, Široka Kula umalo je postala poprište šireg incidenta između doseljenih Roma i starosjedioca.

Nakon incidenta s Romima u Ćukovcu, Ostrvici, Urijama, Novoseliji, Ljubovu i Ličkom Osiku, upućeniji se pitaju što je sljedeće na redu.

– Nakon što je romska obitelj Ivanišević kupila imanje susjeda Srbina koji je napustio Hrvatsku, pokušao sam ograditi svoj posjed i tek što sam postavio treći stup, susjed Dane počeo je čupati onaj prvi i verbalno se obračunavanje pretvorilo u fizičko – kaže Orešković.

– Obranio sam se i pozvao policiju, ali izgleda i on rođake iz susjednih zaseoka gdje su se naselili. Do dolaska policije, automobilima i kamionima stiglo je njih petnaestak te su me počeli udarati drvenim palicama. Udarali su me na mojoj zemlji, koju svojataju. Srećom, fizički sam jak, a tu se našla i susjeda Danica Serdar, koja nas je razdvajala.

– Čula sam galamu, buku automobila i vidjela njih petnaestak kako iskaču s palicama te okrvavljenog susjeda Blaža. Stala sam između njih i vikala: “Bježi, Blaž, ubit će te!” – rekla je Danica Serdar.

U međuvremenu su u pomoć počeli stizati susjedi i pravo je čudo da se nije dogodila tragedija.

– Progresivno se šire kupnjom imanja, pašom konja na tuđem posjedu i drugim metodama, ali ja im neću popustiti i ogradit ću zemlju. Sada je završilo s mojim šavovima na glavi i ruci, ali drugi put bit će druga priča. Ja sam tu rođen i tu ću umrijeti. Da policija nije kasnila, sve bi bilo drugačije – zaključuje Orešković.


Policiji sukob narušavanje reda

GOSPIĆ – Na naše inzistiranje, Ličko-senjska policijska uprava tek danas dala nam je šturo priopćenje, u kojem potvrđuju da su u utorak oko 10.30 u Širokoj Kuli 29-godišnjak i 68-godišnjak narušavali javni red i mir, da je nakon verbalnog izbio i fizički sukob zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, te da je tom prilikom 68-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede. Zbog remećenja javnog reda i mira bit će podnesen optužni prijedlog. (Ž. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije