Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČAN SLUČAJ S BRAČA

Tukao je pred djecom i prijetio joj da će je baciti u bunar. Osuđen na uvjetnu kaznu

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
12.02.2024.
u 11:54

Nasilno ponašanje se, prema iskazu žrtve, počelo događati kada je bila trudna, a svakodnevica je postalo otprilike tri mjeseca prije nego što je otišla od kuće

Muškarac s Brača, koji je gotovo godinu dana fizički zlostavljao svoju suprugu, prijetio joj i vrijeđao je pred drugima, osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora. Iako je prijetio supruzi da će je baciti u bunar i ubiti je, a više puta ju je mlatio i gušio dok ne bi pala u nesvjest, sudac Franetović s Općinskog suda u Splitu muškarcu je dosudio godinu dana uvjetnog zatvora s rokom kušnje od četiri godine, javljaju 24sata

Nasilno ponašanje se, prema iskazu žrtve, počelo događati kada je bila trudna, a svakodnevica je postalo otprilike tri mjeseca prije nego što je otišla od kuće. U presudi se navode razne situacije koje je žrtva prošla, od toga da joj je branio da ide raditi, optuživao je da se k***a, tukao je u glavu i vrat, govorio joj da će isisati život iz nje, pa sve do toga da je i djetetu govorio da će zajedno mami kidati prst po prst i vaditi oko po oko ako pogriješi. 

>> VIDEO Pogledajte kako sada izgleda devastirana uvala pred Kornatima koju je opasao Pripuz

Obiteljsko nasilje
1/161

Uz to je muškarac bio ranije kazneno i prekršajno osuđivan, a ovom postupku se nije odazivao pa se njegova nadočnost na rasparava mogla osigurati isključivo pod prisilom. I unatoč tomu, sud je naveo olakotne okolnosti zbog kojih je muškarac dobio uvjetnu kaznu.

- Sud je uvjerenja kako nakon dugotrajnog postupka, razdoblja provedenog u istražnom zatvoru koje je ostavilo traga na okrivljenika te izraženog kajanja i izražene želje za promjenom načina života te konkretni koraci u vidu skrbi prema novoj obitelji i troje djece koji su se rodili u toj zajednici okrivljenik je dobrim dijelom takvu vrstu promjene uspio i ostvariti pa je stoga na okrivljenika moguće utjecati uvjetnom osudom da se uzdržava ovakvog ili sličnog ponašanja te će jedno ukazati drugim mogućim počiniteljima ovakvih kaznenih djela na neprihvatljivost ovakvog postupanja - zaključio je sudac.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

TI
Tinček
13:30 12.02.2024.

Sve mi izgleda kako suci brane buduće ubojice. Kada ih ubiju obično im bude krivo pa propucaju i sebe? Strava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije