Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neshvatljiv zločin u Splitu

FOTO Svijeće za ubijenog mladića: Već je odmakao, ali ga je muškarac sustigao s nožem. Oglasio se i brat napadača

Split: Svijeće i cvijeće na mjestu ubojstva 22-godišnjeg mladića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
24.02.2024.
u 20:35

Policija je tijekom dana tražila uvid u snimke nadzornih kamera okolnih poslovnih objekata

Split se oprašta od 22-godišnjaka koji je preminuo u bolnici nakon što je izboden na ulici. U službene prostorije policije nakon zločina dovedeno je više osoba od kojih su dvije uhićene u svezi ubojstva. Nad njima je ranije danas u tijeku bilo kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja kaznene odgovornosti. 

Na društvenim mrežama, otac ubijenog mladića objavio je posvetu sinu jedincu koji je godinama trenirao nogomet, a nakon završetka škole radio je u obiteljskoj teretani, doznaje 24sata. "Sine dragi, neka te čuvaju anđeli na nebu!" napisao je.

Kako 24sata doznaju, 22-godišnjak je trenucima prije napada krenuo kući udaljenoj svega 20-ak minuta hoda. Nakon verbalnog sukoba, osumnjičeni muškarac prvo je 'uletio' u obližnji kafić tražeći da mu daju nož, a onda je pojurio u stan uzeti neki vlastiti. Zgrabio je veliki kuhinjski nož, oštrice od oko 25 centimetara i otrčao prema nesretnom mladiću koji je već odmaknuo do obližnjeg hotela gdje se zločin i dogodio.

VIDEO Svijeće za ubijenog mladića

Mladićevu preranu smrt komentirao je i trener kluba u kojemu je trenirao. "Bio je vratar, i bio je zaista mladić za primjer. Kod nas je došao u listopadu 2019., a trenirao je sve dok nas epidemija koronavirusa nije potpuno izolirala, do proljeća 2020. Tad su treninzi prekinuti, a nakon što smo se vratili na travnjak, on više nije dolazio. Sjećam ga se kao jednog pristojnog mladića, redovitog na treninzima. Dolazio je u Žrnovnicu autobusom, ništa nije propuštao" otkrio je trener.

Policija je tijekom dana tražila uvid u snimke nadzornih kamera okolnih poslovnih objekata, a susjedi, iako potreseni, nisu iznenađeni. "Vi ustvari ne možete ući u njihovu zgradu bez da vas jedan od njih ne zaustavi i pokuša izvući novac od vas. Vrlo su prkosni, napasni. Znaju razbijati i izloge okolnih prostora kad bi ih 'prespojilo'. Svi ih se klone" kazao je jedan od stanara.

"Šetao sam se ovdje, vidio lokvu krvi i dva policajca. U čudu sam stao i govorim - što je ovo? A oni govore 'brat ti je ubio nekoga', rekao je treći brat osumnjičenih za RTL DANAS. Njega je policija privela jer je sumnjala da je sudjelovao u skobu pa ga je pustila.

VIDEO Kako se obraniti ako vas netko napadne?

Ključne riječi

Komentara 20

LI
Linomedo
21:57 24.02.2024.

Zavadlav je ubio smeće i dobio 40 godina zatvora. Koliko će dobiti ovaj koji je ubio dobrog i poštenog dečka?

BF
bf23
21:49 24.02.2024.

Već uobičajena priča...od prije poznati policiji,narkomani, devijantno ponašanje... Institucije ne rade svoj posao,i onda čovjek završi mrtav.

PR
prajdali100
22:05 24.02.2024.

Ovo je teško brutalno ubojstvo sa umišljajem.Ubijen je pristojan mlad čovjek.Ako ubojica ne dobije 30- 40 godina zatvora onda smo stvarno dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije