Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Tuđmanovim mirenjem i križanjem ustaša i udbaša, nova je država dobila novi soj na sve spremnih nitkova, nazovimo ih 'udbaše'

Ima Boris Maruna sjajnu psovku kakva čovjeku zatreba kad Plenković pita što zajedničko imaju HDZ i Udba

Komentari 12

LE
LenardHr
06:59 27.04.2022.

Da je provedena lustracija i da su izbaceni iz javnog i drustvenog zivota ljudi koji zagadjuju javni prostor i truju ga komunistickim zlima, mi danas ne bi citali ovakve lazi i bljuvotine.

VL
LL
lijepa_li si
21:16 26.04.2022.

promjenom vlasti vladao je neizmjerni strah starih organa, organizacija i funkcionera. znali su što su radili, znali su kako su se oni obračunali s gubitnicima. hrvatski čovjek je milostivi kršćanin, koji je samo državu želio. grešku je napravio tuđman štoto nije pripadnike starih struktura maknuo , lustrirao i zaprijetio zakonskim sankcijama ako se politički angažiraju.

VL
DU
Deleted user
07:51 27.04.2022.

Križanjem magarca i deve ne dobis ništa! Ovo križanje je doneslo na svijet banana državu pravnu disfunkcionalnu da ne velin totalno opljačkanu.

VL
TO
TORQUEMADA
20:37 26.04.2022.

Nažalost, sve više vjerujem da za nas osobito vrijedi ona krilatica: "Narod ima vlast kakvu zaslužuje.". Imajući u vidu ne samo navode iz Vašeg teksta, već i sadržaje na javnoj televiziji i sveopću iziritiranost javnoga mnijenja generiranim aferama čija blentavost tjera one koji se još nisu prepustili beznađu da napuste zemlju po svaku cijenu, naša demokracija ne poznaje mehanizme reakcije na korupciju, nepotizam, bahatluk i besramno ponašanje pripadnika stranke koje je naša država talac. Nema srama u samoupravnoj interesnoj zajednici koja nije sposobna niti iskoristiti poklonjen novac za oporavak infrastrukture i potresom izazvanih šteta, osobito ako se tu zbog europskih kontrolnih mehanizama nema što podijeliti ispod stola. Spomenuta terminologija kojoj smo svjedoci između vodećih figura države čini se da je logična posljedica srozavanja i bezobzirnosti elita prema narodu, jer ih je narod svojom uspavanošću uvjerio da mogu ići dalje, dozvoliti si izlazak iz svih profesionalnih okvira. Narod traži zabavu od politike, uzdiže kandidate koji pužu u čarapama po snijegu i lijepe šnite pršuta na vlastito čelo, nisu političari narod krivo ni procijenili. A izlaznost na izbore posebna je pojava za analizu iz domene kolektivne psihijatrije. Dakle, ako je stranka na vlasti jedina u stanju motivirati svoje glasače da se pojave na biralištima, nakon tri desetljeća demokracije u Hrvata to može značiti samo da su oni dokučili dobitnu kombinaciju za ovaj mentalitet, jer drugoga niti nema.

VL
KO
Kološanin
23:19 26.04.2022.

Kad bi nas bar jedan tjedan poštedjeli svojih, gore ekspliciranih osjećaja prema vlastitoj državi u svojim tekstovima, bio bih vam više nego zahvalan.

VL
KO
Kološanin
03:09 27.04.2022.

Mora da je prevelika pokora živjeti u državi prema kojoj osjećaš prijezir i gađenje.

VL
Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
08:08 27.04.2022.

Danas su to velike Hrvatine u prvom redu ispred oltara, naredali su limuzine i nekretnine, prvi su kad treba jamiti poticaje, najjače skandiraju Plenkiju a zadnji su kad treba platiti porez domovini. I danas ih je lako prepoznati.

VL
DE
Demigodessnixie
03:58 27.04.2022.

A di su nestali jugokmeri i chetnici iz te kombinacije....ili bolje receno chetozani

VL
VO
vorda400
08:43 27.04.2022.

Ne nego smo dobili "domoljube" kao kad vodoinstalater ili kondukter postanu generali ili kad lik koji je bio dostavljač postane vlasnik firme vrijedne milijardu kuna kaj se može iz toga loše dogoditi??? Vidim ekipa zaziva lustraciju ok ali u dva dijela od 1945-1991 i od 1990-danas Bez toga budemo i dalje "Afrika sa strujom"

VL
DU
Deleted user
20:58 26.04.2022.

Torq i malo tanja feta kruha!😉

VL
KR
Krotila
20:20 26.04.2022.

Spustite tenzije.Zajedno smo jači.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.