Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA WATERGATE

Tuđman: Razgovarat ćemo sa svim čelnicima institucija

miroslav tuđman
Arhiva VL
29.10.2012.
u 13:21

Nakon više od tri sata rasprave, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost odlučio je da će se sjednica nastaviti sutra (u utorak) u 10 sati ujutro

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u ponedjeljak je oko 13 sati započeo zatvorenu sjednicu pod nazivom "Medijski napisi o zlouporabi sustava tajnog prikupljanja podataka – rasprava o zaprimljenim izvješćima 'vrlo tajno'" na kojoj bi se trebala rasvijetliti istina o aferi "Hrvatski Watergate".

>>Hrvatski Watergate: Izvješće policije odudara od druga dva

Na ulazu na sjednicu nitko od članova odbora nije želio ništa komentirati, jedino je predsjednik odbora, HDZ-ov Miroslav Tuđman kratko poručio:

– Ne mogu procijeniti koliko će sjednica trajati, ali ne vjerujem da će se danas završiti – kazao je Tuđman. Odbor bi trebao raspravljati o tri izvješća koja su u Sabor stigla na Tuđmanov zahtjev – izvješća Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Operativno-tehničkog centra i MUP-a. Postoji mogućnost da će članovi trebati i dodatna objašnjenja svih izvješća.

Na sjednicu su došli svi članovi odbora, uz predsjednika Tuđmana i potpredsjednik, SDP-ov Igor Dragovan te njegovi stranačke kolege Nenad Stazić, Marin Jurjević, Franko Vidović, Igor Rađenović te Gordana Sobol, HNS-ov Milorad Batinić, HDSSB-ov Dinko Burić, HDZ-ovi Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i Tomislav Čuljak te IDS-ov Damir Kajin.

HDZ je najavio i da će tražiti osnivanje istražnog povjerenstva da dodatno istraži činjenice oko ove afere, no pitanje je kolike će ovlasti ono imati ako vladajući uopće prihvate njegovo osnivanje, s obzirom na to da je većina podataka tajna. Ipak, još nije predan službeni zahtjev za osnivanje tog povjerenstva.

Nakon više od tri sata rasprave, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost odlučio je da će se sjednica nastaviti sutra (u utorak) u 10 sati ujutro. Iza zatvorenih vrata čuli su se povišeni tonovi, no nakon završetka sjednice nitko nije bio raspoložen za razgovor s novinarima, osim predsjednika odbora Miroslava Tuđmana.

– Raspravili smo o ovim izvješćima i zaključili smo da ćemo razgovarati sa svim čelnicima svih institucija, od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Operativno-tehničkog centra, Ravnateljstva policije. Nakon tih razgovora izvršit ćemo i neposredan nadzor – objasnio je Tuđman te dodao kako je stav odbora da moraju sagledati cjelokupnu situaciju i zakonsku regulativu.

– Taj postupak sada je otvoren i nismo govorili o rokovima kada će to završiti jer cijeli postupak treba temeljito provesti – tvrdi Tuđman. Na pitanje hoće li na razgovor zvati i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, budući da je ministar policije Rajko Ostojić nakon izbijanja afere u javnost u svojim izjavama dao naslutiti da je akcija koordinirana s DORH-om, Tuđman je odgovorio:

– Nakon ovih uvodnih razgovora, odbor će napraviti svoj plan rada, pa ćemo vidjeti što će se dalje zbivati – kazao je Tuđman.

Potpredsjednik odbora Igor Dragovan nije želio ništa dodatno komentirati, pa ni navode da se razlikuju izvješća dostavljena odboru.

– O sadržaju izvješća ne mogu govoriti javno, kao nitko od nas – zaključio je Dragovan.

>>Josip Buljević - čovjek zbog čijeg se broja zatresla država

>>Sve o aferi "Hrvatski Watergate" čitajte u našem specijalu

Komentara 39

MP
mprelesn
14:40 29.10.2012.

zašto večernjak ne piše o ovome: sanader i karamarko dali milijardu kuna državnih poslova tvrtki King!

SS
-smijmo se-
14:52 29.10.2012.

29.10.2012. u 14:06h mr_brown je napisao/la: mozda i jesam sestric od brata od tetke a nisi li ti pobornik djenerala franje? ------------------------------ Evo ja sam i šta bi ti htio reći?

FR
frkafuljak
13:38 29.10.2012.

Misle li oni da smo svi mi stvarno idioti? . Nije tema je li politički nemoralno da šef policije stanuje u stanu medijskog tajkuna, nego je tema da stan ima 50 kvadrata, da se najam plaća, pa “ako baš hoćete,e, za dva mjeseca najam istječe”Opet klasična zamjena teza: nije tema je li MUP kršio zakon dok je izlistavao telefonske kontakte šefa krovne tajne službe, nego je tema kad je o prekoračenju ovlasti policije saznao Karamarko?! To je mozak iz komunizma koji kaže: nije važno živi li se loše i vladaju li doista Srbi cijelom Jugoslavijom, važno je da kad to kažeš “neistinito prikazuješ društveno-ekonomske prilike u zemlji.”( VL - T.D. )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije