Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danko končar

'Tu je svatko svakoga varao, a ja sam na kraju sve platio...'

'19.12.2012., Zagreb - Danko Koncar svjedocio je na sudjenju za klevetu protiv pulskog knjigovodje Kristiana Pilata kojeg je tuzila Vinka Cetinski.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Anto Magzan/PIXSELL
20.12.2012.
u 14:42

Kad sam vidio ugovor u kojem vinarija Capo vrijedi samo 980.000 eura, to mi je bi znak da se probudim i ne sanjam više, kazao je Končar

– Tu je svatko svakoga varao i na kraju sam ja to sve platio – poduzetnik Danko Končar sažeo je bit partnerskog odnosa s Vinkom Cetinski i Dragom Radolovićem u srijedu na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Svjedočio je u postupku u kojem je V. Cetinski tužila za klevetu pulskoga knjigovođu Kristijana Pilata, koji je Končaru i tužiteljima otkrio da ga je Cetinski, direktorica u njegovoj tvrtki Kermas ulaganja, navodno potkradala.

Troje partnera

Končar je ispričao kako je s V. Cetinski ušao u partnerski odnos 2006./07. kada je ona postala direktorica Kermas ulaganja i tada su počeli, kazao je, s akvizicijom nekretnina u Istri s Radolovićevom tvrtkom, Istrom Bavaria. Radolović je trebao nalaziti nekretnine po Istri i sudjelovati sa 20 posto ulaganja u nabavnoj cijeni nekretnina, a Končar sa 80 posto.

Radolović joj je lagao

– Prije kupnje vinarije Capo, V. Cetinski dostavila mi je elaborat da ta vinarija sa zemljištem vrijedi 2,7 milijuna eura. Nakon kupnje vinarije došao sam u posjed kupoprodajnog ugovora u kojem se navodilo da vrijedi 980.000 eura! Taj ugovor mi je bio znak “budi se i nemoj više sanjati”! Ljudi su me zaustavljali i govorili: “Znate li što vam rade iza leđa?” Cetinski i Radolović imali su dogovor da od mene i Kermas ulaganja naplaćuju puno veći iznos za nekretnine, a razliku dijele “pola-pola”. No, ne samo da je Cetinski meni lažno prikazivala cijene nekretnina, većima nego što su bile, nego je i Radolović njoj lažno prikazivao veće cijene – kazao je Končar govoreći u kontekstu da je svatko svakoga varao. Kaže da mu je Pilat predočio dokumentaciju da je razlika za 30-ak nekretnina između cijene po kojoj su kupljene i one koja mu je predočena bila 16-17 milijuna eura.

>>Vinka Cetinski istražiteljima: Nisam potkradala Danka Končara

Komentara 8

MR
Mrzim_registraciju
14:48 20.12.2012.

Da pogađamo u kojoj stranci je bila Vinka Cetinski?

GO
google385
14:53 20.12.2012.

nije ni cudo sto nas strani investitori zaobilaze a dolaze samo svjetski prevaranti koji su ko zna kako stekli novce i ko zna za ciji racun rade

MA
maxim
17:47 20.12.2012.

Pa on sam je lopov. Pokrao turbinu Karlovac i sada se čudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije