Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tsiprasov 'zločesti dečko'
Povratak na članak

Yanis Varoufakis – najopasniji čovjek grčke političke scene


Grčki ministar ekonomije Yanis Varoufakis drži sudbinu eurozone

Komentari 11

KI
Kissinger
07:56 04.02.2015.

koje fore prodavaju ekonomski i politički analitičari glede pobjede Syrize.predhodne stranke(mjenjale se na vlasti desetljećima)zadužile grke do besvijesti,love nigdje.došla nova garnitura,za dva tjedna uzdrmala EU birokraciju,naljutili frau Merkel,dobili podršku glavnog šefa Obame.francuzi ,talijani,španjolci - dočekali Tsiprasa i Yanisa,saslušali ih i podržaše njihova razmišljanja.ipak se kreće-najbolja im je bila fora kad su se zahvalili "trojki"i poslali ih doma.

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
09:49 04.02.2015.

Jest livoguz ali interesantan tip. Dosadili su mi svi oni ozbiljni europsko-američki sijači straha koji svojom pojavom i retorikom uzimaju čovjeku svaku radost, spokoj, slobodu i želju za životom. U nekoj zamišljenoj i umišljenoj sigurnosti, lišen svake spontanosti čovjek postajeje nečovjek, nekakav poslušni daljinski upravljani robo-rob.... vrijeme prolazi, a u njemu i mi, iskoristimo ga barem za neku novu revoluciju.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:22 04.02.2015.

To samo pokazuje jad Eurozone kada joj sudbinu odredjuje ministar financija bankrotirane drzave. Da nije tragicno bilo bi smijesno. Po naredbama iz Washingtona (uglavnom iz NATO razloga) EU samo skuplja propale drzave tipa Grcka, Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, a sada su zapeli i za najveci propalitet od svih Ukrajinu. S takvom politikom propast je jedina opcija.

VL
MO
mozdaznam
02:05 04.02.2015.

prvo je ministar ekonomije pa onda dolje u textu ministar financija. smijesni večernji lisz

VL
Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
16:57 04.02.2015.

ali na Tsiprasovim skupovima ima dobre muzike, to im se mora priznati.. Bruce Springsteen prije svega

VL
Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
00:46 04.02.2015.

hahahah...divlji rocker Varoufucker...sa ovim grčkim glumcima europski politički teatar je postao zabavniji

VL
KO
kojesta
12:41 04.02.2015.

ovako izgleda program, odn. greek-menue, koji su grci sad postavili na eu stol: 2 mrd € za socijalni program, 6,5 mrd € za podizanje privrede, 300.000 novih radnih mjesta u javnom i priv. sektoru (tu spadaju i masa novih drz.. birokrata), 751 .- minimalac € u mjesecu za sve. i kao slatki desert, jos 20 mrd € iz kisobrana za spasavanje. oni naruce svoje jelo a eu neka plati. a dugovi neka dobe malo vremenske odgode. zgodno. istovremeno ujedaju ruku koja im je pomagala. jos zgodnije. ocito jest, da grci misle ostati u euro zoni. ali ako eu i malo popusti, puknut ce italija i francuska koje se i te kako tresu. ipak su irska, portugal i spanjolska "kurom mrsavljenja" nesto postigle. zasto ne i grcka? ovo je pokretanje lavine na cijelom kontinentu. izjava dr. fischera, bivseg ministra v.posl. njemacke; " gledajuci sa strane ovaj razvoj, dobijete osjecaj da ste svjedok sudara dvaju vlakova u polaganom filmu i s najavom".

VL
AA
aabbcc
09:13 04.02.2015.

Ako zene mogu nositi marame mogu i nasi ministri odijela pa makar im to bilo na +40 C.

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:35 04.02.2015.

Boze kako je gadan ovaj grk.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.