Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog za kreditore
Povratak na članak

Tsipras kapitulirao? Poslao reformski paket 'težak' 13 milijardi eura

Ministri su zaključili da im teško ekonomsko stanje i zatvaranje banaka ne ostavlja niti jednu drugu opciju, nego prihvatiti gotovo sve zahtjeve kreditora

Komentari 25

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
23:08 09.07.2015.

I šta, onda za onaj referendum se slobodno može reći "džaba ste krečili" ??

VL
Avatar mason
mason
23:13 09.07.2015.

Ili je ovo samo varka da iscupaju tih 50 milijardi,pa ce ponovo sve po starom.

VL
Avatar jebb
jebb
23:37 09.07.2015.

"Mjere štednje "teške" 13 milijardi eura", to je valjda godisnje? I odmah im treba 50 milijardi eura da ne bankrotiraju! Pa gdje to vodi? Za godinu-dvije trebace im opet 50-ak milijardi eura..., i dug ce i dalje rasti uz sve njihove mjere stednje. I cemu onaj referendum i predstava? I na to su spiskali 100-ak milijuna eura. Grci moraju shvatiti da je party zavrsen a Evropa mora shvatiti i prihvatiti da nista nece postici sibanjem mrtvog konja. Grcki bankrot je jedina i najbolja opcija za obje strane, sve ostalo je samo produzivanje grcke agonije koja ce na kraju opet zavrsiti... grckim bankrotom.

VL
NE
Nepobjedivi
00:06 10.07.2015.

Kad se sve zbroji i oduzme, valja priznati da je Zapad, prije svega Amerika, nenadmašni velemajstor. U ciljanim državama počinje se s bezbolnim i elegantnim metodama, koje najčešće uspijevaju tako da mnogi uopće ne shvate tko je i što je u pozadini priče. Jedna od njih je dovođenje na vlast već afirmiranih političara koji će obaviti neke prljave poslove za tuđe interese iako nitko unaprijed ne bi očekivao da će oni to učiniti............ Pogledajte, recimo, Srbiju - Mali Srbin Tadić nije se usudio odreći se sjevernog dijela Kosova pa je na vlast doveden Veliki Srbin Vučić koji je taj posao odradio vrlo brzo. Ili Hrvatsku - nitko od Malog Hrvata Račana nije tražio niti bi se on usudio masovno slati naše generale u Hag, ali je to kasnije uredno odradio Veliki Hrvat Sanader. Tako je i u Grčkoj - dotadašnje vlade su zbog pogubnih aranžmana s Trojkom postale omražene u velikom dijelu stanovništva pa je na vlast doveden "ljevičar" Tsipras sa svojom "radikalno ljevičarskom" Syrizom (u čiju je vladu ušlo čak 12 bivših PASOK-ovih ministara i parlamentaraca) koji će definitivno Grčku zakopati u dužničko ropstvo............A ovce bleje dok ih vode na šišanje ili čak i klanje.

VL
NE
neos
23:33 09.07.2015.

Danas se može sve, osim biti bez novca. Idealisticke utopije traju dok ne zakrulji u želucu. Onda sve pada u vodu. Koja se isto plaća !!!

VL
CI
cicibela
23:23 09.07.2015.

Treba pročitati analizu Williama Engdahla "What Stinks about Varoufakis and the Whole Greek Mess?" pa će vam biti jasno o kakvom trojanskom konju se zapravo radi.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:48 09.07.2015.

A Brics? Haha.A jesu se ljubitelji Putina ovdje prolivali.

VL
NE
Nepobjedivi
23:47 09.07.2015.

Naravno da je kapitulirao. Već je dosta vode prošlo ispod Savskog mosta od onih dana kada napisah da Syriza nije nikakva ljevičarska stranka, da je Syrizinu vladu blagoslovila Amerika, da će Tsipras prihvatiti sve uvjete Trojke, da su Tsipras i Varoufakis obični politički šoumeni koji traže svojih "5 minuta slave", da Syrizina vlada ne želi izaći iz eurozone iako je to jedina mogućnost za spas Grčke itd Ostaje samo da se vidi kakve će ustupke morati dati Njemačka da se stvori iluzija da je vuk sit, a koza ostala cijela.............Dakle, dužničko ropstvo Grčke je zacementirano. Tsipras je ponudio drastične rezove od 13 milijardi eura, iako je prije dva tjedna imao na stolu rezove od 8 milijardi pa ih je odbio i čak pozvao narod da na referendumu to odbije. Licemjer na kvadrat. Zapravo, virtuozni klasični političar demagog

VL
TE
teetak
03:44 10.07.2015.

skokosio lud zbunjenoga

VL
NE
Nepobjedivi
00:22 10.07.2015.

@Ante-Portas, uvlačenje Putina i BRICS-a u grčki kontekst u komentarima nije bilo bez razloga. Štoviše, to Amerika jako dobro zna pa se na kraju otvoreno izjasnila o potrebi smanjenja grčkog duga tako da i Tsipras dobije svoj smokvin list, kao što ga je Njemačka dobila s ovih 13 milijardi eura iz Tsiprasova prijedloga...........A kad već spominješ BRICS, dodat ću malu informaciju o velikim događajima jučer i danas u Ufi. Tamo su se okupili predstavnici gotovo polovine čovječanstva (predsjednici i predsjednici vlada Rusije, Kine, Indije, Južne Afrike, Brazila, Pakistana, Irana itd.). Između ostalog, osnovana je BRICS Development Bank i potpisano je desetine ugovora s tko zna koliko milijardi dolara/juana/rubalja itd.......... Naravno, Večernjak o tome nije ništa pisao niti će pisati.

VL
RE
realisticki
05:49 10.07.2015.

Rezanje proračuna od 13 milijardi godišnje nije malo, a nije niti dovoljno jer će se posuđivati 50 milijardi godišnje. Ako bude tako, rezova će biti, i to bolnih, bez konačnog rješenja. Čovjek se pita kakvo fiskalno uređenje i ekonomsku politikuku ima ta država? Ako EU političari, pod pritiskom Amerike, pristanu a to, onda je bolje da se EU raspadne. Mi Hrvatski narod iz toga možemo povuci dva poučka. Prvo, "moramo se pokrit, onoliko koliko je pokrivač velik", jer inače ćemo upast u dužničko ropstvo. Drugo, da prestanemo biti "zemlja referenduma" , jer kao i u ovom slučaju vidimo,referendum je često samo privremena utjeha, a završnu odluku donosi ona politički i ekonomski jača alternativa.

VL
DU
Deleted user
08:26 10.07.2015.

Ako je kapitulirao Cipras, jednako tako kapitulirali su i eurobirokrtati - svatko na svoj način. Jer, ako se raspadne eurozona, svi njihovi silni privilegiji i lagodan život odoše u vjetar. kao da ih nikada nije bilo.

VL
AL
alfagt2015
03:08 10.07.2015.

mjere štednje,oporezivati banke i bogate,a to eu nece prihvatiti

VL
KI
Kissinger
07:15 10.07.2015.

koji polupismeni novinarčić.takvih naslova glede grčke i "njihove propasti"pun je p----k.mladiću biće kak ameri odluče!

VL
Avatar Sunčica
Sunčica
15:23 10.07.2015.

izabrao je da digne mirovine na 67 god, najbogatijima poveća porez na luxus, da ukine zadnje sniženje poreza na otocima,a trebali bi mu dozvoliti i da smanji vojne troškove na oružje

VL
HR
hromcan
08:29 10.07.2015.

Koji su to lumeni ja koji nemam pojma o ekonomskim pitanjima znam da novac stvara novac prema tome EU zeli totalno uništiti sad Grke a poslje i sve ostale. Ako ja dobijem manju plaću manje ču potrošiti biti če manje radnih mjrsta i sve u krug.....

VL
CI
cinbenik
05:36 10.07.2015.

Kao sto je i normalno u suludoj HDZe politiki,nije nista drugo bilo ni ocekivati.......No dio stete koju je izazvao zaludjivanjem Grka,je nenadoknadiv....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.