Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE NEVREMENA

Trut: Oko 50 kuća imalo je velike štete, dosta gospodarskih objekata ostalo je bez krovova...

Uništeno krovište konjičkog kluba Husar u Čazmi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
20.09.2022.
u 09:28

Govoreći o poplavama u Karlovačkoj županiji, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao da je najgore bilo u Brodarcima

Snažno nevrijeme i poplave pogodili su posljednjih dana dijelove Hrvatske, a velike štete, kako je rekao pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut, zabilježene su u Čazmi i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

- Štete se još popisuju, ali ugrubo možemo reći da je 50-ak kuća imalo velike štete, da je dosta gospodarskih objekata ostalo raskriveno, bez krovova. Isto tako, štete su bile na prometnicama, puno srušenih stabala, i štete na infrastrukturi, ponajviše na HEP-ovoj i na dalekovodima, bilo je srušenih dalekovoda, srušene mreže - rekao je Trut za HRT

Govoreći o poplavama u Karlovačkoj županiji, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao da je najgore bilo u Brodarcima s obzirom na dodatni porast vodostaja koji je uzrokovala dodatna kiša.

VIDEO Posljedice nevremena u Čazmi, mnogi su ostali bez krova nad glavom

Istaknuo je da je na karlovačkom području bilo ugroženo više od 50 kuća. Međutim, dodao je, ako se pogleda da je bio ugrožen cijeli bazen sliva rijeke Kupe, u ugrozi je bilo ukupno 60 do 70 kuća na dužini od 300 kilometara. 

Vezano uz boks-barijere punjene vodom, Đuroković je rekao da nekad treba dati šansu novim proizvodima.

- Pokazalo se da taj sistem vodom protiv vode nije dovoljno stabilan u uvjetima nadirućih voda - objasnio je te istaknuo kako će se nadalje ipak više koristiti vreće pijeska i boks-barijere punjene pijeskom.

Komentara 1

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
11:51 20.09.2022.

Zar ovaj Trut nije odavno smijenjen nakon nesposobnosti nakon potresa ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije