Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državni sud odobrio

Trumpu u zadnji čas odobrena odgoda! Ne mora položiti 454 milijuna dolara

Hearing to determine trial date for Donald Trump's criminal case over hush money payment
Foto: CURTIS MEANS/REUTERS
1/7
25.03.2024.
u 18:12

Državni prizivni sud odobrio je Trumpov zahtjev za odgodom plaćanja pologa temeljem presude kojom je 16. veljače proglašen krivim zbog precjenjivanja neto imovine i vrijednosti nekretnina kako bi prevario investitore i zajmodavce dok razmatra njegovu žalbu.

Donald Trump uspio je u zadnji čas odgoditi provedbu presude u slučaju preuveličavanja svog bogatstva 'tešku' 454 milijuna dolara, ali mora položiti jamčevinu od 175 milijuna dolara u roku od 10 dana, pa vlasti države New York neće početi plijeniti njegovu imovinu, odlučio je žalbeni sud u ponedjeljak. Bivši američki predsjednik odmah se oglasio na društvenim mrežama poručivši da će poštivati odluku o plaćanju jamstva.

Državni prizivni sud odobrio je Trumpov zahtjev za odgodom plaćanja pologa temeljem presude kojom je 16. veljače proglašen krivim zbog precjenjivanja neto imovine i vrijednosti nekretnina kako bi prevario investitore i zajmodavce dok razmatra njegovu žalbu. Trump je, prema nepravomoćnoj presudi, precijenio svoje nekretnine poput Mar-a-Laga na Floridi i niza poslovnih zgrada i igrališta za golf.  Ova odluka olakšava problem akutnog nedostatka novca izazvanog rastućim Trumpovim pravosudnim troškovima.

Trump, koji se ove godine nastoji vratiti na predsjedničku dužnost, ranije je objavio na društvenim mrežama da bi mogao biti prisiljen prodati imovinu po potencijalno "izvanrednim prodajnim cijenama" kako bi uplatio polog od 454 milijuna dolara u slučaju koji vodi državna tužiteljica New Yorka Letitia James. Njegova kampanja u petak je pozvala na donacije „milijun protrumpovskih patriota”, upozorivši da je u opasnosti od zapljene i poznati Trump Tower. 

Former U.S. President Donald Trump arrives for a pre-trial hearing in a hush money case in criminal court in New York City, U.S. on March 25, 2024. Spencer Platt/Pool via REUTERS Photo: SPENCER PLATT/REUTERS
Foto: SPENCER PLATT/REUTERS

Former U.S. President Donald Trump speaks to the media after a pre-trial hearing in a hush money case in criminal court in New York City, U.S., March 25, 2024. Spencer Platt/Pool via REUTERS Photo: SPENCER PLATT/REUTERS
Foto: SPENCER PLATT/REUTERS

Trump je na društvenim medijima objavio da raspolaže s gotovinom u iznosu od 500 milijuna dolara ali to želi potrošiti na predizbornu kampanju. Prije nego što je odgoda odobrena, Trump je imao rok do ponedjeljka da plati taj iznos, a ako to ne učini, James je imala mogućnost zatražiti od suda da započne pljenidbu njegove imovine, kako bi se ispunila presuda.

Trump i dalje mora balansirati prikupljanje novca za svoju kampanju i pravne troškove koji će vjerojatno rasti jer mu predstoje četiri suđenja zbog kaznenih djela. Trump se izjasnio da nije kriv u svim slučajevima. Trumpa je sud u New Yorku, u sklopu građanske parnice, proglasio odgovornim da je precijenio svoju imovinu za milijarde dolara kako bi osigurao bolje uvjete kredita i osiguranja. On kaže da je to politička osveta James, demokratkinje koja je podnijela tužbu 2022.

FOTO Ruglo u Zagrebu: Zgrada vrijedna 12 milijuna eura zapuštena

Hearing to determine trial date for Donald Trump's criminal case over hush money payment
1/17

Komentara 7

ZS
ZNA SE
19:38 25.03.2024.

Podrška Trumpu!! MAGA 2024!!

HO
homofobic
20:48 25.03.2024.

nastavak - Kroz to mora proci SVATKO tko trguje s bankama pa tako i Trump! Njegov slucaj s bankama je takav da su banke sretne kada im on zatrazi da mu financiraju neki graditeljski projekt i medusobno se natjecu jerr Trump je bankama uvijek i na vrijeme isplacivao sve kredite. Tko je tu ostecen i sta znaci precjenjena vrijednost nekretnina kada je vrijednost ne sto Trump kaze nego sto bankarski procjenitelji kazu i banke i Trump prihvate! Nekretnina vrijedi ne sto poreznjak ili neki birokrat kaze ili vlasnik nego koliko je netko voljan za nju izvaditi iz svoje lisnice i niti centa vise!

HO
homofobic
20:46 25.03.2024.

O navodnom preuvelicavanju vrijednosti nekretnina. Recimo imate obiteljsku kucu u Opatiji na doljnjoj starni "marsalove" ulice. Zelite si sagratiti, pod stare dane, kucu za odmor u Gorskom Kotaru. Imate zemljiste i sve potrebne dokumente za gradnju osim sto vam nedostaje stotinjak tisuca eura za samu gradnju. Odlazite u banku i trazite 550 tisuca. Za polog kredita nudite kucu u Opatiji (8 spavacih soba i 10 kupaona) i zemljiste u Gorskom Kotaru. Za kucu u Opatiji tvrdite da vrijedi 2 miliona Eura a zemljiste u GK 100 tisuca. Banka ce kazati: U redu ali poslat cemo naseg procjenitelja! (To je tako svuda na svijetu pa cak i u NY) Za neko vrijeme banka vam odgovara s ponudom od 350 tisuca jer njihova procjena vase kuce je 2 miliona ali u slucaju hitne prodaje ako vi ne bi bili sposobni vracati kredit bi pala na mozda 800 tisuca. Kada se tu uracuna da niti jedna banka na svijetu ne prihvaca polog nekretnine vise od 60% procjenjene i prihvacene vrijednosti, pa tu dodaju neke njihove troskove do sada i polog advokatskoj firmi koja ce ih zastupati ako dode do spora .... bla, bla, bla .. i banka ce vam dati samo 330 tisuca i to ne odjednom nego u ratama kako napreduju radovi na novogradnji a vi im od prvog dana morate redovito uplacivati mjesecne rate otplate kredita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije