Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon trijumfa

Trumpu podmeću lažne izjave. Jeste li nasjeli?

D. Trump
Foto: Facebook
1/6
09.11.2016.
u 19:46

– Ako se ikada kandidiram za predsjednika, bit ću republikanski kandidat. Njihovi su birači najgluplji u državi.

Nakon pobjede republikanskog kandidata Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima, društvene su mreže preplavljene citatima, memovima i isječcima iz popularnih Simpsona čiji su izvori krajnje upitni (nove epizode u kojima se pojavljuje Trump zamijenjene su za isječke iz 2000. godine u kojima se Trump samo spominje kao predsjednik).

U internetskoj eri kolanje lažnih informacija u zaglušujućoj buci podataka velik je problem za medije i društvene servise jer društveni slojevi koji se hrane kolektivnim osjećajima nasjednu na podatak koji se slaže s njihovim mišljenjem, njihovim identitetom kao pojedinca i kao grupe.

Foto: Facebook/ Naš potok

Jedan takav primjer je sljedeći popularni Trumpov citati koji glasi: Ako se ikada kandidiram za predsjednika, bit ću republikanski kandidat. Njihovi su birači najgluplji u državi. Vjerovat će svemu što se emitira na Fox Newsu. Mogao bih im lagati, a oni bi svemu povjerovali. Kladim se kako bi moje brojke bile izvrsne.

Naravno, čitav citat je izmišljen, a stranica koja procjenjuje vjerodostojnost napuhanih vijesti i inih teorija zavjere Snopes ističe da magazin People nikada nije zabilježio takvu Trumpovu izjavu i da se takvo stajalište ne podudara s Trumpovim političkim profilom.

U intervjuu za CNN 1999. rekao je:

– Registrirani sam republikanac. Poprilično sam konzervativan.

>> Tko će biti na ključnim mjestima uz Trumpa? Ovako bi mogao izgledati novi sastav Bijele kuće

>> Poznati u šoku jer će im zemlju voditi čovjek koji širi mržnju

Komentara 15

Avatar delminium
delminium
20:05 09.11.2016.

Narod je napokon odolio medijskom lincu, obmanama i lazima. Zato USA ima dobrog predsjednika.

VU
vulica
20:37 09.11.2016.

"Hrvatska" medijska prašćad Trumpu podmeću mjesecima i onda nas pitaju jesmo li nasjeli.. Prokleti bili za sve vjeke vjekova. HRT je krimiminalna zočinačka organizacija koja je planirala prijenos američkih izbora do sudnjeg dana, Kada je praščad doznala da je pobijedio Trump prijenos se naprasno prekida. HRT je kriminalna zloćinačka organizacija i treba ju prestati plačati.

AP
apolon
20:05 09.11.2016.

Sad ce se poplavi ovakvog ili slicnog kvazi intelektualizma pridruziti Ante Tomic and company...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije