Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA ADMINISTRACIJE

Trumpova kadrovska križaljka: dva imenovanja

Heather Nauert
Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
08.12.2018.
u 06:00

Neiskusna bivša TV voditeljica dolazi na visoku poziciju

Glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert bit će nova veleposlanica SAD-a pri UN-u, tako je odlučio američki predsjednik Donald Trump.

Heather Nauert dolazi na mjesto dosadašnje američke veleposlanice u UN-u Nikki Haley, koja je još u listopadu najavila svoj odlazak s te dužnosti, koju je obnašala godinu i pol. Haley je bila kritičarka Trumpa u stranačkim predizborima za republikanskog kandidata za predsjednika 2016., ali je kasnije postala jedna od najistaknutijih članica njegove administracije.

Branila je američke interese u Vijeću sigurnosti UN-a na pitanjima Irana, Sirije, Sjeverne Koreje i drugih kriznih zona, a jedan od najtežih zadataka bio joj je braniti preseljenje američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem, što je rezultiralo velikim kritikama na račun SAD-a od većine zemalja članica UN-a.

Nauert, bivša voditeljica i novinarka televizije Fox News, nema prethodno političko ni zakonodavno iskustvo. Postala je glasnogovornica State Departmenta u travnju 2017. a, ranije ove godine imenovana je obnašateljicom dužnosti podtajnice za javnu diplomaciju i odnose s javnošću.

Jučer je poslijepodne Trump kandidirao i Williama Barra na mjesto državnog tužitelja. Konzervativni je pravnik već obavljao ovu dužnost kod predsjednika Georgea W. H. Busha od 1991. do 1993. Oboje dužnosnika mora potvrditi Senat.   

VIDEO: Davor Ivanković komentira kakvi su izgledi da se dovrši posao sa zrakoplovima i što sada slijedi

Ključne riječi

Komentara 1

M3
Miške 3
14:14 08.12.2018.

Hasan iz Sirije će nama objasniti američku politiku, ma nismo ipak na to spali. Najprije smo morali podnositi srpske novinare, a sada Arape.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije