Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju izbora

Trumpa 'uopće ne zanima' hoće li Iran pristati na pregovore

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.01.2020.
u 06:55

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O'Brien rekao je za Fox News Sunday da "kampanja maksimalnog pritiska" na Teheran koju provodi Washington djeluje.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju da ga "uopće ne zanima" hoće li Iran pristati na pregovore sa Sjedinjenim Državama, nakon što je njegov savjetnik sugerirao da će Teheran morati pristati na razgovore jer neće imati drugog izbora.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O'Brien rekao je za Fox News Sunday da "kampanja maksimalnog pritiska" na Teheran koju provodi Washington djeluje.

"Iran se polako guši i neće imati drugog izbora već će morati sjesti za pregovarački stol", rekao je O'Brien.

U objavi na Twitteru u kojoj je citirao O'Brienov intervju, Trump je napisao: "Zapravo, uopće me ne zanima hoće li oni pristati na pregovore. To će u potpunosti ovisiti o njima. Odustanite od nuklearnog oružja i prestanite ubijati svoje prosvjednike".

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
09:33 13.01.2020.

radi se podloga za susret na vrhu. nakon rušenja aviona, doduše slučajnog, nesretnog, i prosvjeda, iranske vlasti su došle u poziciju da sad moraju pričati sa amerikancima. i trump će kao prvi američki predsjednik nakon 1979-e godine direktno sa iranskim vođama sklopiti neki sporazum, ovakav ili onakav. bit će u dlaku isti onom iz 2015-e, al imat će potpis trumpa. iranci traže samo jedno, da ih se prihvati kao silu koja ima pravo na svoje interese. i ne, oni sa izraelom ne žele sukob, unatoč nekim medijima koji guraju tu tezu. ako izrael, a on je u pitanju, ima pravo na obranu i zaštitu svojih interesa, onda i svi ostali trebaju imati isto pravo. ne diraj me, ne diram te, to treba biti prvo pravilo ponašanja na bliskom istoku, ako se želi mir. iran ima svojih problema, nema zemlje koja ih nema. i ne izvozi on nikakav terorizam, to rade suniti. to su vam znate oni iz saudijske arabije... čemu se pravimo blesavi, znamo da iran želi nuklearke jer želi prodavati naftu i plin, koje ima više nego treba! a potrebe za energijom su im strahovite. desetak godina zaredom imaju suše, unatoč gradnji stotina manjih jezera, i dalje su žedni! sankcije, koje traju od 1979-e, su uzrok niza problema. mada imaju rakete i satelite, imaju problema. trump stvara ozračje u kojem se najbolje samo on snalazi. za drugi mandat treba iran za stolom. iran mu sastanak nudi već jako jako dugo. sad su obje strane spremne. barem zajedno sjesti. pogledati si u oči. mediji odrade ostalo. već jesu.

Avatar miyamoto
miyamoto
15:04 13.01.2020.

Mislim da ovo nije pravi Trump. On je bio uvijek za dijalog i nikad nebi pucao iz drona na čovjeka. Ovaj "Trump" ima staklast pogled, ili je terminator ili alien

MX
Mister X
09:37 13.01.2020.

Trumpa 'uopće ne zanima' hoće li Iran pristati na pregovore, Narvno tko se imalo služi vlastitim mozgom i zna koliko su 2 +2 to več od prije sam zna !!! Rsturio sve oko izraela i smo ostao taj tadnji zadatakak . Uništiti Itan ili u najmanju ruku samo ruke i noge polomiti i zube po izbijati ... Ne osvojiti kao Afganistan Debeli dio Sirije i Libije i narvno Itaka odkele ostaje uvjek i na kopnu da postavi ptave rakete prema Iranu . Tako da povratka iz Iraka nema više nikadanebi ni imalo smisla .. Super pozicija između Irana i Putina -malog djela Sirije; ostalo je tako i tako prijatelji naoružani Kurdi i zaštićeni islamisti u Siriji ! Ujedno čuvaš Izrael od svih i on tebe .. Može i minus samo napiši što to nijenego je drugaćije ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije