Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINSKI RAT
Povratak na članak

Trump se u petak sastaje s glavnim kineskim pregovaračem za trgovinu

Dok svjetsko gospodarstvo trpi štetu zbog kinesko-američke trgovinske napetosti, Liu He se na susretu s Georgievom osvrnuo na pregovore ovog tjedna.

Komentari 4

OO
oo8787
12:35 11.10.2019.

Donald Trump je definitivno najbolji predsjednik amerike u zadnjih pola stoljeća.

VL
NE
Nepokolebljiv
01:21 11.10.2019.

Osobno ne vidim da li i gdje s v j e t s k a ekonomija trpi radi toga sto Predsjednik Trump postupnim povecanjem carina na kinesku robu motivira Kineze da se dogovore i odjednom rijese kompletno pitanje kineskog neeticnog ponasanja u trgovini. Da Trumpova terapija radi postaje vidljivo i komunistickom ideologijom zadojenim trolovima (da li?) na balkanskim portalima. Kinezi su zustro, prije Bozica prosle godine odmah po dolasku na pregovore u Ameriku, predlagali neke male ustupke i prestanak daljnih carina. Trump je bio na van vidljivo odusevljen njihovim entuzijazmom ali je bez krzmanja kazao da vrijeme za odustajanja od daljnih carina jos nije! Stari macak trgovac zna kako se pregovara: pusti da protivnika boli duze i zesce pa ce mu biti lakse pristati na ono sto si je Trump ucrtao kao krajnji cilj cijele operacije!

VL
LA
Laufer
07:42 11.10.2019.

Ne znam otkud izvlačiš svoj trumpinijanski optimizam, ali podaci govore nešto sasvim drugo: do srpnja 2019. pad američkog izvoza u Kinu od 21% i rast kineskog izvoza u SAD za 1%. (Izvor: Financial Times). Nije mi jasno zašto običnu budalu pokušavate prikazati genijalcem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.