Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOS
Povratak na članak

Trump prozvao ekološke aktiviste 'vječnim prorocima katastrofe'

Nobelom nagrađen ekonomist Joseph Stiglitz, također prisutan u Davosu, ocijenio je da je Trump svojim govorom lažno prikazao stanje američke ekonomije. Kritizirao je nadalje Trumpa jer se u govoru nije osvrnuo na pitanje klimatskih promjena.

Komentari 6

DU
Deleted user
18:08 21.01.2020.

Veli Gretica da treba CO emisiju svesti odmah na nulu. Trebali su joj odmah isključiti mikrofon, reflektore, kamere. Uz to joj zabraniti disanje jer meni to zagađivanje zraka. I neka spava noćas u parku na klupi... I eto ti 0 emisije!

VL
AA
aabbcc
15:03 21.01.2020.

Trump ima dosta dobrih stavova, pametan i odbacio aktivistice sto samo balabla..bla i nista pametno ne rade niti imaju neke korisne ideje.

VL
ST
stefj
15:30 21.01.2020.

Ta zelena religija prolazi očito samo u EU, nigdje drugdje. Nordijske zemlje vole mjeriti svijet prema sebi i nabacivati neke svoje poglede i standarde ostalima... No na to padaju uglavnom male i slabe zemlje, poput npr. Hrvatske, koja je u energetsku strategiju stavila isključivo gradnje solarnih i vjetroelektrana. Ne znam tko je to pisao, ali struka sigurno nije... Sva sreća, EU program nije toliko drastičan ipak tamo uz birokrate sjedi tu i tamo koji stručnjak, pa su uspjeli donekle ublažiti mjere... A što se tiče Trumpa i Amerike, burze su stvarno visoko, all time high, nezaposlenih nikada manje itd. Ugovori koje je nametnuo za Ameriku su kod i kamo bolji od onih prije... Treba malo pogledati pozadinu tih trgovačkih ratova. Evo npr. ovaj s Kinom glavni su problem autorska prava i državni poticaji, tako da to sve ima nekog smisla... Kod ekologije, sađenje drveća sigurno ima više smisla od napada na osobne automobile novih generacija. Ako pogledate usisne i ispušne sustave novih automobila, u zagađenim i intenzivno poljoprivrednim sredinama možemo skoro reći da oni pročišćavaju zrak... Zeleni su napravili dosta štete svojim djelovanjem u povijesti, jedna od najvećih je borba protiv nuklearnih centrala, a druga je forsiranje štednih žarulja. Imamo i danas npr, ovi kondenzacijski bojleri koji se koriste isto nisu cvijeće, kondenzat koji stvaraju je vrlo agresivna kiselina... Treba raditi promjene, ali s mozgom, a pameti među zelenima sigurno nema...

VL
Avatar mofo
mofo
14:55 21.01.2020.

Trump za predsjednika svijeta!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.