Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Trump predstavio svoj plan svemirskih snaga

Zadatak svemirskih snaga je zaštititi američke satelite u svemiru od svakog fizičkog napada, sudara s drugim predmetom ili projektilom ili od bilo kakvog pokušaja piratiranja ili smetnji, kao i razvoj ofenzivnih kapaciteta
20. veljače 2019. u 00:15 6 komentara 800 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL

Donald Trump je počeo ostvarivati svoj plan o vojnom zapovjedništvu za svemir kada je u utorak naredio Pentagonu da pripremi plan zakona o svemirskim snagama kao šestom entitetu američkih oružanih snaga.

Islamska država Neobičan ultimatum Trump zaprijetio Europi – pustit ću vam džihadiste! Od RH nije tražio da primi ISIL-ovce

"Moramo biti spremni", izjavio je Donald Trump i potpisao četvrtu svemirsku direktivu u svom mandatu, koja opisuje organiziranje tog novog entiteta. "Za moju vladu je osnivanje svemirskih snaga pitanje nacionalne sigurnosti", istaknuo je i dodao da je "američko vodstvo u svemiru važnije nego ikada".

Zadatak svemirskih snaga je zaštititi američke satelite u svemiru od svakog fizičkog napada, sudara s drugim predmetom ili projektilom ili od bilo kakvog pokušaja piratiranja ili smetnji, kao i razvoj ofenzivnih kapaciteta.

U lipnju 2018. Donald Trump je već najavio snage "odvojene, ali jednake kao pet drugih (američke kopnene snage, američko ratno zrakoplovstvo, američka mornarica, korpus marinaca i obalna straža). Ali proces je dug i ovisi o Kongresu, koji jedini može odlučiti o takvoj reorganizaciji američke vojske.

Pljačkate novac građana Savezne države tužile predsjednika Trumpa

U prvom razdoblju Space Force će ostati u sklopu vojnog zrakoplovstva.

Svemirske snage će imati vlastiti stožer.

Lolo Jones
IZNENAĐUJUĆI PROBLEM
Slavna ljepotica (37) priznala da je djevica, a onda se dogodilo nešto što nije očekivala
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • midea:

  hahahahahahah , svemirske snage , pojasnite predsjedniju da nikakvi sateliti ne lebde u "svemiru " , ako netko misli drugacije neka pokuša snimiti barem jednoga a da nije zakacen na balonu !

 • Avatar zagor74
  zagor74:

  Još jedan briljantan potez koji podiže američki BDP i utječe na život svakog građanina ove ponosne zemlje! Gdje bi mi bilo da imamo Trumpa, a ne predsjednicu koja nije sigurna u povijest.

 • river:

  Bravo Trump to je trebalo biti napravljeno jos odavno