Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmišlja o sankcijama

Trump 'nije zadovoljan' saudijskim objašnjenjem o Khashoggijevoj smrti

Donald Trump
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
21.10.2018.
u 09:15

Objašnjenje Rijada da je 60-godišnji Khashoggi 2. listopada poginuo u tučnjavi s djelatnicima konzulata dočekano je s općom nevjericom

Američki predsjednik Donald Trump je kazao da "nije zadovoljan" saudijskim objašnjenjem o smrti novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

"Nisam zadovoljan sve dok ne pronađemo odgovor", kazao je Trump, dodajući da još uvijek razmatra uvođenje sankcija te da će uskoro razgovarati s princom nasljednikom Mohamedom bin Salmanom, de facto vladarem saudijskog kraljevstva.

Dodao je i da je "moguće" da 33-godišnji princ, poznat po nadimku MBS, nije ništa znao u ubojstvu kolumniste te da bi otkazivanje ugovora o prodaji oružja "više naštetilo nama nego njima".

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Objašnjenje Rijada da je 60-godišnji Khashoggi 2. listopada poginuo u tučnjavi s djelatnicima konzulata dočekano je s općom nevjericom.

Kanada, EU i zasebno Francuska su pozvali na transparentnu istragu o smrti nekadašnjeg savjetnika saudijske kraljevske obitelji koji je od rujna 2017. živio u egzilu u SAD-u i pisao kolumne za Washington Post.

Kanada je poručila da saudijskim objašnjenjima "nedostaje konzistentnosti i vjerodostojnosti".

Njemačka je zbog slučaja Khashoggi objavila da bi možda mogla obustaviti prodaju oružja Saudijskoj Arabiji.

Komentara 10

DU
Deleted user
10:38 21.10.2018.

princ nikako nije znao da je novinar raskomadan, on je naredio da mu se samo odrubi glava.

DU
Deleted user
10:42 21.10.2018.

najbolje rješenje - izvršiti invaziju, uvesti demokraciju i zauzeti naftne izvore. jednim udarcem osigurana energetska stabilnost i prosperitet zapada, te ugašen najveći izvor financiranja terorista i nestabilnosti na bliskom istoku.

Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
13:04 21.10.2018.

I to se zovu profesionalci.Izabrali su najgore mjesto za pociniti takvu svinjariju.Sto je najcinicnije , svi su ok da je zlocin pocinjen ali nitko ne govorio o zrtvi.Gdje je tjelo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije