Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORIO I TERORISTE

Trump ne želi promjenu režima u Iranu, već zaustaviti, a ne početi rat

Donald Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.01.2020.
u 23:40

General Kasem Sulejmani "pripremao je skore opasne i zlokobne napade na američke  diplomate i američke vojnike no ulovili smo ga u djelovanju i likvidirali", rekao je Trump novinarima u svom ljetovalištu Mar-a-Lago na Floridi.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak da ne želi "promjenu režima" u Teheranu nakon likvidacije iranskog generala Kasema Sulejmanija, već je djelovao kako bi zaustavio, a ne pokrenuo rat. 

General Kasem Sulejmani "pripremao je skore opasne i zlokobne napade na američke  diplomate i američke vojnike no ulovili smo ga u djelovanju i likvidirali", rekao je Trump novinarima u svom ljetovalištu Mar-a-Lago na Floridi.

"Djelovao sam kako bih zaustavio, a ne pokrenuo rat", rekao je Trump.  

"Duboko poštujem iranski narod. Ne pokušavamo promijeniti režim", rekao je američki predsjednik-

Zatim je upozorio "teroriste" koji planiraju napade na Amerikance. 

"Naći ćemo vas. Likvidirat ćemo vas. Zaštitit ćemo naše diplomate, naše vojnike, sve Amerikance i naše saveznike", rekao je.

Ranije u petak američki general Mark Milley, načelnik združenog stožera, rekao je da je SAD imao "jasne, nedvosmislene" obavještajne podatke da je iranski general planirao veliku kampanju nasilja na Sjedinjene Države i one su tada odlučile djelovati. 

Milley je objasnio da je opasnost od nedjelovanja premašila rizik od likvidacije Sulejmanija što može dramatično eskalirati napetosti u Teheranu.

"Je li to opasnost?. Naravno da je. Ali radimo na tome da je ublažimo", rekao je general Milley. 

Ključne riječi

Komentara 5

ZO
zoran234
21:23 05.01.2020.

Ameri prave ratove i žive od prodaje naoružanja. Za one nerazumne ljude što podržavaju Amere,neka se ne bune kad možda dobijemo u EU par miliona novih izbjeglica. Brisel će ih naseliti u naša napuštene i raseljene krajeve. Pa i daljee vičite živio Trump!

HA
HarrySpotter
11:04 04.01.2020.

Ameri žive od ratova, ono što je žalosno da danas ne trebaju imati nikakve dokaze već samo daju službenu izjavu kojoj danas niko više ne proturiječi. Kad EU okrene leđa Amerima a Kini i Rusiji dosade prepotentni ameri doći ćemo do slavne izreke mog dragog Alberta: "ne znam sa čime će se voditi 3. svjetski rat ali sam siguran da će se 4. voditi kamenjima"

SO
Sotona
10:47 04.01.2020.

Trump ne želi promjenu režima u Iranu, već zaustaviti, a ne početi rat. Kud će gore politika i opet želja Amerike kroz Tramapa izbranog od strane Rusije ... Ubijanjem tuđih vojnika i generala zaustavljaš rat- koji nije ni počeo Tako Tako neki misle da se radi o agresiji Rusije nekada na Afganistan i kad su 10 godina tamo ratovali . Sada znamo Istinu da Amerika i cijeli NATO + sa još prijateljima i plaćenicima Kurdima tamo u Afagnistanu se samo demoktatiziraju od te naoružana strane sile već eto nekih 20-tak godina . Kroz tu pomoć koju nisu oni tražaili nego dobili čitamo da je UNO ustanovio da je u 2017 u Afganistanu ubijeno preko 10.000 civila . Kada bi to prenjeli adekvatno stanje na Europi onda bi to bilo tako kao da dnevno u EU koja se demoktatizita od strane vojne sile gine svaki dan 754 civila naravno likvidacije naoružanih koji imaju neku cijev uz sebe se prepozna i ti su teroristi njih ne računamo u tih 33 dnevno -civila i to i nakon 17 godina demonkratiziranja nepismenih Afgana . Dakako niko ne spominje niti siročad na milion do sada nakon 30-tak godina ubijanja teritorijalista / Rusko 10 Američke 20 godina politike / Kako su bijeda i jad naravno ta djeca će kroz koju godinu biti što i očevi branitelji svoje domovine ili skraćeno kao očevi isti = Teroristi . Od zapadista će i oni doči na red kad i naši sineki porastu . Kad ga mama odgaja i kaže tatu Hrtvata ubio ti je Zločinac Hrvat Komunista Tito ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije