Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Trump nakon ispaljivanja raketa: SAD je nepokolebljivo predan sigurnosti Japana i Južne Koreje

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
07.03.2017.
u 09:55

"Predsjednik Trump naglasio je nepokolebljivu predanost SAD-a, glede Japana i Južne Koreje, spram ozbiljne prijetnje koju predstavlja Sjeverna Koreja", piše u priopćenju nekoliko sati nakon novog ispaljivanja raketa režima Pjongjanga

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u ponedjeljak navečer "nepokolebljivu predanost" SAD-a sigurnosti Japana i Južne Koreje, piše u priopćenju Bijele kuće.

"Predsjednik Trump naglasio je nepokolebljivu predanost SAD-a, glede Japana i Južne Koreje, spram ozbiljne prijetnje koju predstavlja Sjeverna Koreja", piše u priopćenju nekoliko sati nakon novog ispaljivanja raketa režima Pjongjanga.

"Naglasio je činjenicu da njegova administracija poduzima mjere kako bi još više poboljšala svoj obrambeni kapacitet i suprotstavila se sjevernokorejskim balističkim raketama koristeći ukupan vojni kapacitet SAD-a", dodaje se u tom dokumentu.

Nakon ispaljivanja četiri sjevernokorejske rakete u ponedjeljak ujutro, predsjednik Trump razgovarao je odvojeno telefonom s japanskim premijerom Shinzom Abeom i prijelaznim južnokorejskim predsjednikom Hwang Kyo-Ahnom.

>> Sjeverna Koreja ispalila 4 projektila: 'To je iznimno opasna akcija'

>> SAD raspoređuje napredni proturaketni sustav THAAD u Južnoj Koreji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije