Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži od pristaša pomoć

Trump na prvom velikom skupu nakon izlaska iz Bijele kuće: 'Preuzet ćemo natrag Ameriku, i to uskoro'

Former U.S. President Trump holds a rally in Wellington, OH
SHANNON STAPLETON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
27.06.2021.
u 09:43

"Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i preuzet ćemo natrag Ameriku, i to ćemo učiniti uskoro", rekao je.

Na prvom velikom skupu otkako je napustio Bijelu kuću, bivši američki predsjednik Donald Trump u subotu se okomio na imigracijsku politiku svog nasljednika Joea Bidena i zatražio od pristaša da pomognu republikancima da vrate većinu u Kongresu.

Iako je održavao govore na republikanskim skupovima nakon što je poražen na predsjedničkim izborima prošle godine, skup u državi Ohio povratak je masovnim okupljanjima kakva su bila presuda za zadržavanje potpore njegove baze, tzv. MAGA događajima (po skraćenici od Make America Great Again).

Trump je napustio ured nakon napada njegovih pristaša na Kapitol 6. siječnja, nedugo nakon govora u kojem je ponovio da su mu izbori 2020.  ukradeni i da je on pravi njihov pobjednik.

U subotu je pred tisućama svojih pristaša ponovio ponešto sa svog redovitog popisa pritužbi, a uz kritike američkih izbora posebno je govorio o rastućem broju imigranata koji ulaze u SAD preko južne granice.

"Imali smo golemu pobjedu, oni su napravili nešto što se nikada ne bi smjelo dopustiti", rekao je Trump o izborima.

"Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i preuzet ćemo natrag Ameriku, i to ćemo učiniti uskoro", rekao je.

Demokratska tanka većina u oba doma Kongresa bit će na ispitu na izborima na polovici mandata 2022. a povijest favorizira šanse republikanaca da dobiju mjesta na njima. 

Prije skupa, Trump je jasno predstavio plan da se osveti republikanskom kongresniku iz Ohija Anthonyju Gonzalezu koji je bio jedan od 10 republikanaca u Zastupničkom domu koji su glasali za njegov opoziv. 

"Svaki republikanac treba glasati da ga se izbaci s dužnosti", rekao je o Gonzalezu, nazivajući ga "lažnim republikancem".

Nakon skupa u Ohiju, Trump planira govoriti na Floridi povodom praznika 4. srpnja, a sljedeći tjedan otputovat će na južnu granicu SAD-a i Meksika.

Ključne riječi

Komentara 3

FA
fajlpz
18:19 27.06.2021.

Evo se javio opet ovaj domorodac koji ništa ne poznaje osim svog ega. Jadan svijet ako je ovo najbolje što Amerika ima pripremimo se na najgore.

DU
Deleted user
12:21 27.06.2021.

Amerika ce se raspasti na dvije drzave. I to je ok. Demokrati na jednu a Republikanci na drugu stranu. Svi sretni i zadovoljni u svojim saveznim drzavama po svojim zakonima. Zasto ne. Ponekad je razvod najbolje rijesenje za ljude a i za drzavu.

AJ
Admine jebiti zelenski mater.
16:19 27.06.2021.

Boze sacuvja nas ovakvi balvana,presjednik najmocnije sile svjeta,neda mandat svom nasledniku.nego se poceo teristickim akcijama zastiti,dabi osto na vlasti,i konjin bi se ponovo kandidovala za prresjednika,bas zalosno i bolesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije