Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve neuhvatljiviji

Trump maršira k trijumfu

donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.02.2016.
u 22:10

“Pobijedili smo kod evangelika, pobijedili smo kod mladih, ali i kod starih... Ja volim loše obrazovane”, poručio je Trump.

Donald Trump, predsjednički kandidat republikanaca, doslovno je pomeo svoje protivnike na predizborima u saveznoj državi Nevadi.

Osvojio je 45,9 posto glasova, drugi je bio Marco Rubio s 23,9,a treći Ted Cruz s 21,4. Ben Carson (4,8%) i John Kasich (3,6 %) u utrci za predsjedničku nominaciju praktički više nemaju što raditi. No to možda vrijedi i za Rubija i Cruza zato što Trump ima vrlo solidno vodstvo u gotovo svakoj od 13 saveznih država u kojima se sljedećeg utorka održavaju predizbori.

Kada osvane iduća srijeda, moglo bi postati potpuno jasno da je Trump neuhvatljiv i da je nominacija Republikanske stranke – samo formalnost. I Rubio i Cruz nadali su se da će u Nevadi ostvariti dobre rezultate. Da su pobijedili u toj državi, bila bi to svojevrsno jamstvo da se još uvijek mogu izboriti za stranačku nominaciju. No sada su njihove šanse gotovo nepostojeće. Trump je pobjedu proslavio u luksuznom hotelu u Las Vegasu.

Najpametniji i najlojalniji

“Pobijedili smo kod evangelika, pobijedili smo kod mladih, ali i kod starih. Dobili smo glasove visokoobrazovanih, ali i onih loše obrazovanih. Ja volim loše obrazovane. Mi smo najpametniji i najlojalniji ljudi”, naglasio je Trump, svrstavši i sebe u tu kategoriju koja bi mu mogla osigurati nominaciju. No više od svega oduševila ga je činjenica što je dobio latinskoameričke glasove, što je dosta čudno jer je o Meksikancima govorio kako o kriminalcima i silovateljima.

“Pobjeđivanje, pobjeđivanje, pobjeđivanje! To je glavni moto moje kampanje. Odlični nam podaci dolaze i iz Teksasa i Arkansasa, iz Tennesseeja i Georgie. Odlično nam ide i u Ohiju, gdje pobjeđujemo guvernera Kasicha. Da, tako je dobro kada ste bolji od guvernera. Pobjeđujemo svuda i ova prva dva mjeseca predizbora bit će zaista dva veličanstvena mjeseca”, naglasio je Trump. Ako mu se želje ostvare, potkraj ožujka mogao bi naveliko slaviti.

199 uvreda na Twitteru

No neki visoki dužnosnici Republikanske stranke još se nadaju da bi moglo doći do preokreta, a jedno od temeljnih pitanja koje si postavljaju jest u kojem će trenutku Donalda Trumpa zaista početi tretirati kao stranačkog predsjedničkog kandidata. To će sami sebi morati priznati za najviše mjesec dana.

U međuvremenu dnevni list New York Times dao si je truda i popisao sve pojedince, organizacije i mjesta koje je Trump izvrijeđao na Twitteru. Ima ih čak 199, a to je vrlo šaren popis na koje su se našli političari, novinari, TV voditelji, većina uglednih medijskih i TV kuća, ljudi iz svijeta estrade, vrijeđao je čak i birača i to zato što mu nisu odali dovoljno priznanja zbog činjenice da sam financira svoju kampanju. Izvrijeđao je čak i lanac robnih kuća Macy’s, i to zato što je jasno pokazao da nije lojalan njemu kao predsjedničkom kandidatu. Ljude je pozvao da kod njih ne kupuju božićne poklone.

Izvrijeđao je i vodstvo svoje stranke, za koje je rekao da nisu sposobni sami sebe sačuvati, a zabrinuti su zbog njegovih dobrih rezultata. 

>>Trump osvojio predizbore u Nevadi

>>Stara Republikanska stranka je na samrti, a konzervativci u uzletu

Komentara 20

HA
harakiri
02:44 26.02.2016.

što je više podvala i laži, to nam je Trump miliji i draži

Avatar emilsalis
emilsalis
04:31 26.02.2016.

Americka demokracija-covek je dao milione Republikancima i time fakticki kupio svoju kandidaturu .On nema veze Republikancima i nekim nj.statutima i nacelima.Puka formalnost.Nikad u zivotu nije bio politicki aktivan za tu partiju ali hteo je predsednik bit.Na kraju ispada da se i Republikancima ne svidja konj sto za njih pobedjuje jer uopste nije iz nj.ergelea .Sad su i oni u dilemi tako da ce na kraju samo snajper biti resenje dileme...am.demokracija na delu

XA
xaron
07:45 26.02.2016.

Ako ovako nastavi zavrsit ce ko Kenedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije