Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarali o cijeni nafte i o virusu
Povratak na članak

Trump i Putin: Čvrsto ćemo surađivati u borbi s koronavirusom

Dvojica čelnika su se usuglasila u vezi s "važnosti stabilnosti na međunarodnom tržištu energenata", piše u priopćenju Bijele kuće.

Komentari 2

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
13:26 31.03.2020.

Sjela braca da se dogovore,cjena nafte pada iz dan u dan,ovdje u Svicarskoj,za 4 tjedna gorivo pojetinilo,i do 25-30 Rapa,ili 3-4 kuna na nasem novcu cinimi se???

VL
SI
sisavac
07:26 31.03.2020.

ovo je prilika da se poprave odnosi, jedinstvena. a i nije baš rusko gospodarstvo previše pogođeno niskim cijenama nafte, oni se već dulje vrijeme oslobađaju ovisnosti o nafti. 40% proračuna im je direktno ovisno o nafti i plinu. to je znatno manje od saudijaca, koji unatoč silnim deviznim rezervama imaju problem kojeg rusi nemaju, a to je da saudijac iz nafte i plina plaća sve u državi, dijeli masne subvencije stanovništvu za struju, vodu i gorivo, stanovanje. ako to smanji odmah ima pobunu i tih 22.000 prinčeva i princeza što žive na naftnom jastuku odmah ostaju bez ičega. ne laje pas zbog sela, već zbog sebe. zato je trump zvao putina, ali i saudijca. jer ovako niske cijene nafte za ameriku znače dvije opasnosti, čitava fracking industrija im je na koljenima jer ne može vraćati kredite s ovim cijenama nafte, a zbog niske cijene nafte manje se dolara okreće, pa amerika ima manje prihoda od dolara. rus je od opeca tražio samo jedno, da se zadrže prijašnja ograničenja, jer im se na tržište ubacuju ameri, i to kolko oni smanje amerikanac popuni. da ne bi bilo zabune, ameri su i dalje najveći uvoznici nafte, proizvedu 12 mil barela dnevno, a spale 22. tih 1 odnekud dolazi, a naši mediji ih redovito prikazuju kao velike izvoznike, a niakd kao najvećeg uvoznika! saudijac je imao istu namjeru, al ju mislio povećanom ponudom postići. i krenulo pumpanje. mi za sada uživamo. ali netko ne. nije ovo 1986-a, pa da se neke političke želje ostvaruju niskim cijenama nafte.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.